Potpisan Memorandum o dugoročnoj saradnji sa pomorskim fakultetom

Prva zajednička saradnja, dodali su iz Opštine Kotor, nakon potpisanja ovog Memoranduma biće priprema Dana nauke u Kotoru

3780 pregleda 0 komentar(a)
Sa potpisivanja Memoranduma, Foto: Opština Kotor
Sa potpisivanja Memoranduma, Foto: Opština Kotor

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić i dekan Pomorskog fakulteta, Špiro Ivošević potpisali se Memorandum o dugoročnoj saradnji.

To je saopšteno iz Opštine Kotor.

"Memorandum o saradnji između Pomorskog fakulteta i Opštine Kotor definisan je na principima zajedničkog djelovanja u oblastima naučno-obrazovne, istraživačke djelatnosti i stručnog savjetovanja", navodi se u saopštenju.

Glavni cilj koji se želi postići, dodaje se, je snažnije povezivanje i zajedničko djelovanje potpisnika Memoranduma u oblastima koje su od značaja za razvoj lokalne zajednice i šire kroz različite oblike saradnje i međusobno razumijevanje.

Sa potpisivanja memoranduma
Sa potpisivanja memorandumafoto: Opština Kotor

"Saradnja će biti usmjerena na: unapređenje razvoja programa i aktivnosti u naučnom, obrazovnom, stručnom i kulturnom djelovanju, saradnju sa relevantnim međunarodnim institucijama i organizacijama u cilju realizacije zajedničkih aktivnosti i projekata, organizovanje zajedničkih konferencija, radionica i aličnih manifestacija od javnog značaja, promociju nauke i istraživanja, formiranje timova u cilju ostvarivanja svih međusobnih vidova saradnje, zajedničke aktivnosti na promovisanju i razvoju lokalne zajednice, razmjenu informacija i raznih publikacija", saopšteno je.

Prva zajednička saradnja, dodali su iz Opštine Kotor, nakon potpisanja ovog Memoranduma biće priprema Dana nauke u Kotoru.

Bonus video: