Đurović sa ambasadorom Bahreina: Snaženje odnosa u oblasti ekonomije, investicija, obnovljivih izvora energije i kulture

Ona je ukazala na aktuelne projekte, dodaje se u saopštenju, u oblasti turističke infrastukture i energetike, što stvara prostor za eventualna angažovanja bahreinskih kompanija, posebno u vezi sa izgradnjom prioritetne dionice Mateševo-Andrijevica i Jadransko-jonskog autoputa duž crnogorskog primorja

1682 pregleda 1 komentar(a)
Al Abdul i Đurović, Foto: Skupština Crne Gore
Al Abdul i Đurović, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, čestitajući ambasadoru Al-Abdulu stupanje na dužnost nerezidentnog ambasadora u Crnoj Gori, kazala da će tokom njegovog mandata odnosi između dvije države dobiti na intenzitetu i biti unaprijeđeni kroz konkretne projekte saradnje.

To se navodi u saopštenju Skupštine Crne Gore, povodom imenovanja Ebrahima Jusufa Abdula Al-Abdulom, za ambasadora Kraljevine Bahrein u Crnoj Gori.

"Postoji širok prostor za snaženje odnosa u oblasti ekonomije, investicija, obnovljivih izvora energije i kulture, a dvije zemlje njeguju i zajedničke vrijednosti poput međuvjerske tolerancije i multikulturalnosti, što predstavlja zdrav temelj za razvoj uzajamne saradnje" kazala je Đurović.

Ona je ukazala na aktuelne projekte, dodaje se u saopštenju, u oblasti turističke infrastukture i energetike, što stvara prostor za eventualna angažovanja bahreinskih kompanija, posebno u vezi sa izgradnjom prioritetne dionice Mateševo-Andrijevica i Jadransko-jonskog autoputa duž crnogorskog primorja.

"Ambasador Al-Abdul je zahvalio Đurović na dobrodošlici i istakao da su odnosi Crne Gore i Kraljevine Bahrein prijateljski, te da postoji puno prostora za proširenje saradnje, naročito u oblasti ekonomije, turizma i trgovine, kao i kroz saradnju diplomatskih akademija dvije zemlje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su se usaglasili da bi od izuzetnog značaja za sveukupne odnose bilo uspostavljanje parlamentarne saradnje, a Đurović je kazala da će dati svoj doprinos da se u što skorijem roku oformi grupa prijateljstva sa ovom zemljom.

Bonus video: