Prikupljanje pomoći za porodicu Keljmendi nakon smrtonosnog požara

Akciju je pokrenula fondacija Volonteri Crne Gore

3686 pregleda 1 komentar(a)
Tri osobe stradale u požaru, Foto: SZS Nikšić
Tri osobe stradale u požaru, Foto: SZS Nikšić

Fondacija Volonteri Crne Gore pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za porodicu Keljmendi iz Nikšića, čija tri člana su stradala u nedavnom požaru.

"Vijest o tragičnom događaju koji se dogodio porodici Keljmendi iz Nikšića duboko je potresla i zaboljela svakog građanina Crne Gore i regiona. Najmlađi članovi porodice Keljmendi, djeca nastradalih, ostali su bez roditelja, što smatramo najvećim gubitkom. Međutim, ostali su bez kuće i osnovnih sredstava za život. Naša Fondacija je odlučila da pruži pomoć porodici Keljmendi prikupljanjem pomoći putem online kampanje", navodi se u saopštenju Fondacije.

Kako su istakli, građanima Crne Gore će biti poslate viber poruke pomoću kojih će moći uzeti učešće u akciji. Pozvali su na solidarnost i pažnju, jer, kako su istakli, porodica Keljmendi mora znati da nije sama u ovoj velikoj tragediji.

Povezani članci

22. April 2023.

Tri osobe stradale u požaru u Nikšiću

Podsjećaju da se Volonteri Crne Gore od osnivanja bave aktivnim pružanjem pomoći i podrške pripadnicima romsko-egipćanske (RE) zajednice u Crnoj Gori i njihovoj integraciji.

"Pripadnici RE zajednice žive u jako lošim uslovima. Građani Crne Gore uvijek su bili hrabri, solidarni i humani. Vjerujemo da ćemo i ovoga puta zajedno uspjeti", poručili su iz Fondacije.

Prikupljena pomoć biće donirana porodici Keljmendi, a građani će po okončanju akcije biti upoznati sa količinom prikupljene pomoći.

Bonus video: