Novih 40 slučajeva koronavirusa, nema preminulih

Novootkriveni slučajevi su iz Nikšića 11, Podgorice devet, Berana, Herceg Novog i Kotora po tri, Bara, Budve i Pljevalja po dva, Andrijevice, Bijelog Polja, Danilovgrada, Plava i Tivta po jedan

3262 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 40 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom, tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 489 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Nikšića 11, Podgorice devet, Berana, Herceg Novog i Kotora po tri, Bara, Budve i Pljevalja po dva, Andrijevice, Bijelog Polja, Danilovgrada, Plava i Tivta po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih tokom srijede je iznosio 8,18 odsto.

"Tokom srijede IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom", kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid -19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.824.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 74 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid -19 u Crnoj Gori iznosi 343.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 291.366.

U Podgorici je aktivno 110 slučajeva infekcije koronavirusom, u Nikšiću 83, Budvi 28, Pljevljima 21, Kotoru 18, Herceg Novom 16, Beranama 15, Baru 12, Tivtu deset.

U Bijelom Polju je aktivno devet slučajeva koronavirusa, na Cetinju sedam, u Danilovgradu šest, Rožajama tri, Šavniku dva i po jedan u Andrijevici, Plavu i na Žabljaku.

Bonus video: