U petak otvaranje Festivala vjetra u Tivtu: Nastupaju Daleka obala, klapa Jadran, ansambl Toć...

Program počinje nastupom omladinskog ansambla Kulturno-umjetničkog društva Boka iz Tivta, koji će se predstaviti sa "Igrama iz Boke". Multimedijalni Festival vjetra 2023. u Tivtu će trajati pet vikenda, od 28.aprila do 28.maja

3614 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Promo
Ilustracija, Foto: Promo

Ceremonija otvaranja Festivala vjetra 2023. u Tivtu biće priređena petak u 19.30 sati na gradskoj rivi Pine.

Festival vjetra 2023. će svečano otvoriti ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore Vasilije Lalošević, a obratiće se i predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović, predstavnik glavnog sponzora Frances&Richard Gadbois Foundation, Richard Gadbois, kao i predsjednik Jedriličarskog kluba "Delfin", organizatora festivala, Frano Tripović.

Program počinje nastupom omladinskog ansambla Kulturno-umjetničkog društva Boka iz Tivta, koji će se predstaviti sa "Igrama iz Boke".

Uslijediće koncert klape Jadran, kojoj će se pridružiti i nacionalno popularni tivatski ansambl Toć. Nakon toga slijedi centralni događaj večeri -prvi nastup u Crnoj Gori splitskog benda Daleka Obala, čiji su stihovi i note obilježili decenije fešti za nama.

Multimedijalni Festival vjetra 2023. u Tivtu će trajati pet vikenda, od 28.aprila do 28.maja, a publici će ponuditi brojne kulturne, sportske i zabavne i druge sadržaje usmjerene na afirmaciju mora i pomorstva, očuvanje bokeške kulturne baštine te na pitanja održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Bonus video: