Timonije sa Komnenovićem: Investitori iz Francuske zainteresovani za ulaganja u Tivtu

Francuski ambasador posjetio Opštinu Tivat

3210 pregleda 1 komentar(a)
Komnenović i Timonije, Foto: Opština Tivat
Komnenović i Timonije, Foto: Opština Tivat

Ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije boravio je juče u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Tivat gdje je razgovarao sa predsjednikom Opštine Željkom Komnenovićem.

“Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj situaciji u Tivtu, pogledu lokalne uprave na budućnost i dalji razvoj grada, kao i investicionim projektima koje Opština planira u narednom periodu. Timonije je tom prilikom upoznao predsjednika Komnenovića da postoji značajno interesovanje investitora iz Francuske za Tivat kao destinaciju sa velikim potencijalom.”- saopšteno je tim povodom iz kabineta tivatskog gradonačelnika.

Komnenović je, kako se navodi, istakao da raduje interesovanje francuskih investitora i u tom pravcu izrazio otvorenost za saradnju. On je kazao da Tivat bilježi sve veći broj dolazaka turista iz zemalja Zapadne Evrope i da je u najavi rekordna turistička sezona.

"Za opštinsku upravu je rješavanje infrastrukturnih problema kao što su regulacija gradskog saobraćaja, izgradnja nove gradske infrastrukture i rješavanje pitanja zaobilaznice, imperativ za dalji razvoj grada", kazao je Komnenović, navodi se u saopštenju.

Govoreći o aktuelnim projektima, on je francuskog ambasadora, prema njihovim riječima, upoznao sa činjenicom da je u toku izrada novog PUP-a za Tivat, kao i sa mogućnostima za investicije u budućem projektu na prostoru bivšeg poljoprivrednog dobra "Montepranzo“ preko puta Aerodroma Tivat, gdje je planirana izgradnja velikog sportskog kompleksa sa pratećim turističkim sadržajem.

Bonus video: