Kako da uštedite novac u naredna dva mjeseca?

To može biti zabavno i lako kada postoje biograzgradive alternative kojima možemo zamijeniti plastične kese, ali i (u)štedjeti planetu i novac.

11111 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nall
Foto: Nall

Svakodnevno smo svjedoci sve veće važnosti brige o prirodi i zaštiti životne sredine. Tokom samo jedne godine, u svijetu se iskoristi oko 5 biliona plastičnih kesa, što je više od 13 miliona kesa koje svakim minutom nepovratno zagađuju našu Zemlju! Upravo zbog toga, globalno-ekološki problemi nas sve više podstiču da pronađemo nova eko-rješenja i usvojimo društveno-odgovorne navike. Dan planete koji je za nama, podsjeća nas da je briga o našoj planeti neophodna, a da smo mi kao ljudi odgovorni za nju i sve buduće generacije.

To može biti zabavno i lako kada postoje biograzgradive alternative kojima možemo zamijeniti plastične kese, ali i (u)štedjeti planetu i novac.

“Kao društveno odgovorne kompanije, drogerije Kuća Hemije i Dama, prepoznaju važnost ekološke svijesti i žele dati svoj doprinos zaštiti životne sredine i smanjenju zagađenja. Stoga smo se odlučili za realizaciju smanjenja upotrebe plastičnih kesa i priključili pokretu Ne postoji planeta B. Naš cilj je da motivišemo ljude da manje koriste plastične kese i da prilikom kupovine više upotrebljavaju ekološke alternative, poput cegera. Na taj način želimo doprinijeti društveno-odgovornom ponašanju kupaca, ali i podizanju svijesti o značaju životne sredine”- navodi marketing menadžerka drogerija Kuća Hemije i Dama, Jelena Popović.

Nall
foto: Nall

Tradicija odgovornog poslovanja i inovativnog pristupa potrošačkoj kulturi uspjela je u spajanju ekološko-ekonomskog koncepta u jedan - na radost potrošača, kako navodi naša sagovornica.

Raduje nas sve češći trend nošenja cegera umjesto klasičnih torbi, što nas je motivisalo na spajanje ekološkog i praktičnog. Zato smo osmislili eko-ceger koji je elegantan i praktičan, a istovremeno štiti životnu sredinu i proNosi poruku Zeleno za prirodu, ljubičasto za ljubav. Našim eko-cegerom, kupci će birati zelenilo iznad šarenila plastičnih kesa i uživati u kupovini bez tereta na ramenima i savjesti! Uz to, sve potrošače obradovaće vijest da drogerije Kuća Hemije i Dama nagrađuju kupovinu eko-cegera

Vjeruje da će potrošači prepoznati značaj ekološkog doprinosa, premda su motivisani popustima.

Vodili smo računa i o ekonomskom aspektu, jer smo željeli nagraditi kupce koji prepoznaju važnost ekološkog doprinosa, pa je cijena eko-cegera simbolična 0.99 eura. Savjetujemo da budu odgovorni i ostvare uštedu od 5% prilikom svake kupovine koja ide na račun eko-cegera! Ovo važi za sve kupovine koje ostvare u naredna dva mjeseca od momenta kupovine eko-cegera“ - naglašava Popović.

Ističe da kompanija planira inteziviranje kampanje u cilju podizanja svijesti potrošača o značaju ekoloških rješenja i doprinosa zaštiti životne sredine, kako bi kupce podstakli na odgovornost prema prirodi, a ujedno i uštedu kroz ekonomski aspekt ove kampanje.