U proljećno uređenje Kolašina se uključili i srednjoškolci: "Učenici rado volontiraju"

"Na taj način smo obilježili i Dan planete Zemlje. Inače, određeni broj časova predviđen je za saradnju saradnju sa lokalnom zajednicom. Naši učenici se uvijek rado uključe u ovakve akcije i rado volontiraju" kaže Dulović

3306 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa volontiranja, Foto: SMŠ Braća Selić
Detalj sa volontiranja, Foto: SMŠ Braća Selić

U obimno proljećno uređenje Kolašina, u susret predstojećoj turističkoj sezoni, uljučene su opštinske službe i preduzeća, ali i učenici kolašinske Srednje mješovite škole (SMŠ) Braća Selić.

Gimnazijalci, prvog, drugog i trećeg razreda i njihova profesorica biologije Jelena Dulović dali su doprinos uređenju zelenih površina na kojima se, već nekoliko godina, brigu o cvijeću vodi Kolašinka Gordana Bulatović.

Srednjoškolci su proteklih dana pomagali na pripremi površina za sadnju novog cvijeća.

"Učenici prvog razreda gimnazije, koji imaju izborni predmet zdravi stilovi života, kao učenici drugog i trećeg razreda, koji imaju izborne predmete ekologija i zaštita životne sredine učestvovali su u akcijama uređenja zelenih površina. Na taj način smo obilježili i Dan planete Zemlje. Inače, određeni broj časova predviđen je za saradnju saradnju sa lokalnom zajednicom. Naši učenici se uvijek rado uključe u ovakve akcije i rado volontiraju" kaže Dulović.

Bulatović već godinama, u saradnji sa Komunalnim preduzećem i podršku lokalne uprave, na Trgu boraca, u mnogim kolašinskim ulicama, ispred ustanova i turističkih objekata, sadi i njeguje razna vrste cvijeća.

Takav odnos prema zelenim površinama zaslužan je što Kolašin turisti sve češće zovu "grad cvijeća". Zahvaljujući Gordaninim savjetima i entuzijazmu "procvjetala" su i mnoga privatna dvorišta, terase i balkoni.

Uporedo sa sadnjom cvijeća, radnici Komunalnog preduzeća obavljaju prvu kosidbu, a njihove kolege rade na uklanjanju divljih deponija, pranju ulica i popravci ulične rasvjete.

Bonus video: