Perović: Kovačević primio jednog člana MZ jer ga lično poznaje, nas dvojicu nije zato što smo organizovali protest

Moramo priznati da nas je takav postupak Kovačevića iznenadio i uvrijedio", kazao je predsjednik Savjeta MZ Rastoci, Dragomir Tule Perović

6054 pregleda 2 komentar(a)
Perović, Foto: Svetlana Mandić
Perović, Foto: Svetlana Mandić

Savjet Mjesne zajednice (MZ) Rastoci, iz Nikšića, odustao je od daljih protesta i blokada koje su najavili zbog planirane promjene naziva ulica Partizanski i Hercegovački put.

"Za danas nam je bio zakazan razgovor kod predsjednika Opštine, Marka Kovačevića, ali je primio samo jednog predstavnika Mjesne zajednice i to zbog toga što ga lično poznaje. Nas dvojicu nije primio, a kao razlog je naveo to što smo organizovali protest koji je, kako je kazao, bio protiv njega, što nije tačno. Protest nije imao političku konotaciju, već je bio samo zbog odluke da se nazivi ulica promijene. Moramo priznati da nas je takav postupak Kovačevića iznenadio i uvrijedio", kazao je predsjednik Savjeta MZ Rastoci, Dragomir Tule Perović.

Prije četiri dana građani su na sat blokirali kružni tok kod benzinske pumpe u Rastocima, a protest je organizovao Savjet te Mjesne zajednice na čijoj teritoriji se nalaze pomenute ulice.

MZ Rastoci
foto: Svetlana Mandić

Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova donio je niz odluka kojima se planira preimenovanje ulica u gradu pod Trebjesom. Tako je, između ostalog, odlučeno da se Partizanski put preimenuje u Ulicu Mehmeda Meše Selimovića, a Hercegovački put u Ulicu Iva Andrića.

"Kovačević je kazao predstavniku koga je primio da on nema ingerencije, kada su nazivi ulica u pitanju, ali je i dodao da će naše ulice i dalje nositi imena koja decenijama nose. Zbog toga smo odustali od daljih protesta, ali ćemo pratiti šta se oko toga dešava i blagovremeno reagovati", poručio je Perović.

Kovačević je kratko kazao da ne želi da komentariše navode predstavnika MZ Rastoci.

O novim nazivima ulica odluku će donijeti odbornici, ali tek nakon mišljenja Ministarstva kulture i medija.

Bonus video: