Đurović: Nadležni da preduzmu sve kako bismo stali na put vršnjačkom nasilju, roditelji da ne uzimaju pravdu u ruke

"Bezbjednost djece mora biti na prvom mjestu", napisala je Đurović na Tviteru

5679 pregleda 11 komentar(a)
Đurović, Foto: Boris Pejović
Đurović, Foto: Boris Pejović

Nakon jučerašnjih šokantnih dešavanja u dvorištu Osnovne škole (OŠ) "Štampar Makarije" u Podgorici i tuče na Cetinju, još jednom apelujem na nadležne institucije da preduzmu sve kako bismo stali na put vršnjačkom nasilju koje poprima razmjere epidemije, saopštila je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović.

"Takođe, pozivam roditelje da ne uzimaju pravdu u svoje ruke, da zadrže prisebnost i da u saradnji sa državnim organima pronađemo najbolja rješenja za problem koji potresa naše društvo iz temelja. Bezbjednost djece mora biti na prvom mjestu", napisala je Đurović na Tviteru.

Trojica muškaraca uhapšena su juče zbog sumnje da su učeniku devetog razreda Osnovne škole (OŠ) "Štampar Makarije" u Podgorici nanijeli teške tjelesne povrede.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti F.K., S.K. i B.K. se na teret stavlja da su počinili krivična djela - nasilničko ponašanje u sticaju sa nanošenjem teške tjelesne povrede.

Oni se sumnjiče da su juče oko deset časova došli u blizinu OŠ "Štampar Makarije", a potom nanijeli teške tjelesne povrede 14-godišnjem učeniku devetog razreda te škole.

Povodom tuče koja se dogodila na platou između Gimnazije i Tehničke škole u kojoj su povrijeđena dva učenika Srednje likovne škole "Petar Lubarda", cetinjska policija je uzela izjave od aktera i svjedoka, a za N.Đ i S.P. određen je pritvor od 24 časa.

"Vijesti" su juče objavile da je maturant Srednje likovne škole "Petar Lubarda" na Cetinju M. B. teško je povrijeđen dok je pokušavao da odbrani školskog druga.

Bonus video: