Demokrate: Sud utvrdio da je smjena Zečević bila politički motivisana

"U presudi se jasno naglašava da su razlozi smjene netačni i faktički izmišljeni, uz konstataciju da je direktorka Zečević radila savjesno i odgovorno"

6729 pregleda 12 komentar(a)
Julija Zečević, Foto: Demokratska Crna Gora
Julija Zečević, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da je presudom Osnovnog suda u Beranama potvrđeno da je Julijana Zečević nezakonito smijenjena sa pozicije direktorice Doma zdravlja "dr Nika Labović" u Beranama.

Kako se navodi u saopštenju Demokrata, potvrđeni su njihovi navodi da je smjena Zečević "politički motivisana".

Dodaju i da je Osnovni sud u Beranama naložio ministru zdravlja Dragoslavu Šćekiću da Zečević vrati na poziciju sa koje je nezakonito smijenjena.

"U presudi se jasno naglašava da su razlozi smjene netačni i faktički izmišljeni, uz konstataciju da je direktorka Zečević radila savjesno i odgovorno", navodi se u saopštenju Demokrata.

Osnovni sud u Beranama u Odluci je, piše u saopštenju, konstatovao i da je grubo prekršen Zakon ignorisanjem izjašnjenja o smjeni koje je Zečević blagovremeno uputila na adresu Šćekića, "koji je imao obavezu da uzme u obzir njeno izjašnjenje koje mu je uredno dostavljeno".

Demokrate su u saopštenju navele i da je smjena pomoćnika direktora Doma zdravlja u Beranama Mihaila Lalića takođe politički motivisana i da je on na radno mjesto vraćen nakon 20 dana, nakon što je inspektor rada utvrdio da je nezakonito smijenjen.

"Takođe podsjećamo i na smjenu Gorana Folića, direktora Zavoda za zapošljavanje, koji je takođe nezakonito smijenjen, što je potvrdila i odluka suda da se gospodin Folić vrati na poziciju, nakon čega je uslijedila druga nezakonita smjena. Sad se na osnovu presude Osnovnog suda u Beranama dokazuje da je i smjena Julijane Zečević bila nezakonita. O svemu smo javnost obavještavali i tvrdili ono što se sada potvrđuje u nizu sudskih odluka, što je dokaz da smo kredibilan i ozbiljan subjekt, jer se ne poigravamo sa javnošću, već samo ogoljujemo mržnju prema Demokratama koja je jedini razlog smjene kredibilnih profesionalaca na odgovornim pozicijama. U svom djelovanju, nastavićemo da štitimo Ustav, zakon i ljudski kapital u svim institucijama sistema, jer profesionalci sa fantastičnim rezultatima u rukovođenju ne smiju biti 'nagrađivani' smjenama iz jedinog razloga, nepodobnosti bilo kom ministru", novodi se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: