Đurović: Poštovanje prava iz radnog odnosa doprinijeće izgradnji društva jednakih šanasi

Kako ona smatra i danas postoji mnogo onih koji ne mogu ostvariti osnovno pravo na rad i tako postati ravnopravni članovi društva

3151 pregleda 5 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: Luka Zeković
Danijela Đurović, Foto: Luka Zeković

Očuvanje radnih mjesta, veća primanja i pristojan život svih, a naročito mladih ljudi u Crnoj Gori moraju biti prioriteti svih nadležnih institucija, kazala je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović.

Ona je u svoje i u ime Skupštine uputila čestitke povodom Međunarodnog praznika rada, svim građankama i građanima Crne Gore.

"Vjerujem da će poštovanje prava iz radnog odnosa doprinijeti izgradnji društva u kojem će svaki pojedinac imati jednake šanse da dostojno živi od svog rada", rekla je Đurović.

Kako ona smatra i danas postoji mnogo onih koji ne mogu ostvariti osnovno pravo na rad i tako postati ravnopravni članovi društva.

"Zato, stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta, poboljšanje kvaliteta uslova za rad i životnog standarda građana, te privlačenje investicija moraju biti osnovni ciljevi svake vlasti, kako bismo izgradili bolje i pravednije društvo", navela je Đurović.

Prvi maj nas, kaže ona, podsjeća na obavezu vođenja računa o radnicima i o svemu onome što su dali našoj zemlji.

"Uz želju da Crna Gora postane istinska država socijalne pravde, još jednom čestitam 1. maj, sa željom da Praznik rada dočekate u miru, slozi i dobrom raspoloženju", kazala je Đurović.

Bonus video: