Adžić: Crna Gora saosjeća bol sa porodicama žrtava tragedije u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore uputio telegram saučešća ministru unutrašnjih poslova Srbije Bratislavu Gašiću

12704 pregleda 29 reakcija 3 komentar(a)
Adžić, Foto: MUP
Adžić, Foto: MUP
Ažurirano: 03.05.2023. 18:31h

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić uputio je telegram saučešća povodom tragedije koja se jutros dogodila u Beogradu.

Kako se navodi iz MUP-a Crne Gore, on je telegram uputio ministru unutrašnjih poslova Srbije Bratislavu Gašiću.

"Uvaženi ministre Gašiću, sa velikim žaljenjem sam primio vijest o tragediji koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu. U ime Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i u svoje lično ime upućujem Vama i porodicama nastradalih, kao i svim građanima Srbije, izraze najdubljeg saučešća povodom ovog nemilog događaja. Povrijeđenima želim brz i uspješan oporavak", napisao je Adžić.

Osmoro učenika i radnik obezbjeđenja stradali su jutros u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Uhapšen je učenik te škole K. K. (14), koji se sumnjiči za napad, dok je teško je povrijeđeno šestoro učenika i jedna nastavnica.

"Crna Gora i njeni građani saosjećaju bol sa porodicama žrtava u ovim teškim trenucima, u nadi da se ovakva tragedija neće ponoviti više nikada i nikome", zaključio je Adžić.

Vojinović: Ne postoje riječi utjehe, jer se izgubljeni životi ne mogu vratiti

Ministar prosvjete Miomir Vojinović uputio je građanima Srbije, svom kolegi Branku Ružiću i porodicama nastradalih izraze najdubljeg saučešća povodom užasne tragedije koja se dogodila u školi u glavnom gradu Srbije, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Vojinović
Vojinovićfoto: Screenshot/Youtube

"Vijest o tragediji koja vas je zadesila duboko me je potresla i rastužila. Budite uvjereni da danas cijela Crna Gora iskreno saosjeća sa svima vama, s porodicama nedužnih žrtava, kao i sa svim građanima Srbije, dijeli bol i tugu zbog ove nesreće u kojoj su nevina djeca, nastavnici i školski domar, izgubili živote. Ne postoje riječi utjehe, jer se izgubljeni životi ne mogu vratiti. Ostaje nam samo nada da se ovako nešto užasno neće dogoditi više nikom i nikada", poručio je Vojinović.

Joković uputio saučešće porodicama žrtava: "Svim građanima Srbije poručujem da na nas uvijek možete da računate"

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković uputio je saučešće porodicama žrtava tragedije koja se danas dogodila u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

“Duboko sam potrešen tragedijom koja se jutros dogodila u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu“, naveo je Joković na Tviteru.

Joković
Jokovićfoto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

On je porodicama žrtava izrazio najdublje saučešće.

„A svim građanima Srbije poručujem da na nas uvijek možete da računate, a naročito u teškim momentima kao što je ovaj”, rekao je Joković.

Vlaović: Iskreno saučešće porodicama stradalih i narodu Srbije

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović izjavila je saučešće porodicama stradalih i narodu Srbije.

Vlaović
Vlaovićfoto: UNDP

"Duboko su nas potresle tragične vijesti iz Srbije. Iskreno saučešće porodicama stradalih i narodu Srbije nakon današnje tragedije u Beogradu. Povrijeđenima želimo brz oporavak. Naše misli su sa vama", poručila je Vlaović, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Šćekić: Pucnjava u školi u Beogradu otvorila veliku zebnju i pokrenula lavinu misli

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić uputio je saučešće porodicama stradalih u pucnjavi koja se dogodila u školi u Beogradu, navodeći da je taj događaj otvorio veliku zebnju i pokrenuo lavinu misli.

Šćekić je kazao da tragičan događaj koji je zadesio Beograd, Srbiju i cijeli region, ujedno i teška poruka "da se zapitamo kuda idemo kao društvo".

"Kako zaštititi svoju djecu od samih sebe i drugih, kako kao država odreagovati na ove i slične situacije koje nas ranjavaju prije svega kao roditelje, građane, a onda kao i nosioce društveno odgovornih funkcija", naveo je Šćekić na Tviteru.

"Najskrenije saučešće porodicama stradalih i državi Srbiji", dodao je Šćekić.

Bonus video: