Najbrži put do uspješnog sezonskog poslovanja

Pripremate se za predstojeću turističku sezonu? Evo što treba da uradite da obezbijedite efikasno i uspješno poslovanje.

6981 pregleda 0 komentar(a)
Foto: VG eFiskal
Foto: VG eFiskal

Za mnoga mala i srednja preduzeća, te preduzetnike u Crnoj Gori, ljetnja sezona je najintezivniji period godine i onaj u kojem je sva pažnja i fokus usmjeren na postizanje poslovnih rezultata od kojih umnogome kasnije zavisi cijela godina. Zato je jako važno da priprema za nju bude temeljna i da se oslanja na automatizovane procese koji će omogućiti lako i brzo poslovanje.

Prvi i najvažniji korak je fiskalizacija poslovanja tj. fiskalizacija svih računa za gotovinske i bezgotovinske transakcije. Ovo je podjednako važno za svaki sezonski biznis, bez obzira na njegov obim. Od maloprodajnog objekta poput štanda i privremenog objekta za sladolede i brzu hranu, preko malih porodičnih sezonskih biznisa, pa do velikih ugostiteljskih objekata poput plažnih barova i restorana, klubova i kafića koje posjećuju i u kojima radi više desetina ljudi – svi ovi biznisi imaju obavezu da usklade svoje poslovanje sa važećim pravnim okvirom.

Fiskalizacija sezonskog biznisa – kako vam VG eFiskal može pomoći?

Imajući u vidu da priprema turističke sezone podrazumijeva veliki obim posla, VG eFiskal je tu da svojim klijentima olakša proces fiskalizacije i omogući unapređenje poslovanja, te i da preuzme odgovornost za organizaciju i sprovođenje ovog njegovog važnog dijela. Iz tog razloga smo omogućili da na jednom mjestu obezbijedite sve potrebno za fiskalizaciju vašeg biznisa, uključujući digitalni sertifikat, uređaj za fiskalizaciju po vašoj mjeri, SIM karticu, kao i obuku za korištenje i instalaciju.

Kako bismo vam pomogli u procesu fiskalizacije na što brži način, potrebno je da nam dostavite sljedeću dokumentaciju:

  • odobrenje za rad koje izdaje organ lokalne samouprave
  • rješenje o registraciji privrednog društva ili preduzetničke djelatnosti
  • popunjen pečatiran Zahtjev za fiskalizaciju

Ova dokumenta možete dostaviti u jednoj od naših poslovnica u Baru (Jovana Tomaševića br. 9) i Podgorici (Marka Radovića br. 8), poslati je mailom na fiskalizacija@vggroup.me ili putem Viber-a i WhatsApp-a na 067 257 398. Nakon prijema dokumentacije, VG eFiskal će se pobrinuti da imate sve što vam je potrebno da ispunite ovu svoju zakonsku obavezu na vrijeme, precizno i ispravno.

Povoljnosti prilikom kupovine i plaćanja

U cilju što lakšeg procesa fiskalizacije koji ne opterećuje, svim našim klijentima koji pokreću sezonski biznis omogućili smo plaćanje na rate kao pomoć u pokretanju biznisa. Ova mjera podrške pokretanju biznisa se odnosi na svu našu opremu, za koju je dostupno plaćanje na rate od 2 do 24 mjeseca, u skladu sa potrebama i po dogovoru.

Takođe, kako bi spremno dočekali predstojeću sezonu i odgovorili svim potrebama turista, u saradnji sa našim partnerima CKB i NLB Bankom obezbijedili smo da se na svim uređajima može koristiti kartično plaćanje. Na taj način će se pokriti jedan od najčešćih zahtjeva turista, a samo poslovanje dodatno unaprijediti.

Za više informacija o fiskalizaciji pojedinačnih djelatnosti, kao i opcija za kupovinu fiskalnih kasa i druge opreme, posjetite naš sajt www.fiskalizacija.me ili nas pozovite na broj telefona našeg call centra 19 606.