Borovinić Bojović: Podgorica saosjeća i dijeli tugu zbog izgubljenih života, naše misli su sa vama

"Podgorica saosjeća sa svima vama, dijeli vašu žalost i tugu zbog izgubljenih života, kao i nadu da će povrijeđeni uspjeti da se oporave, a da će porodice žrtava pronaći snagu da prebrode užasne trenutke. Želimo da vjerujemo da se sličan zločin nikada i nigdje neće ponoviti", navodi se u telegramu

10952 pregleda 3 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Boris Pejović
Borovinić Bojović, Foto: Boris Pejović

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović uputila je predsjedniku Skupštine Beograda Nikoli Nikodijeviću, telegram saučešća nakon što je učenik sedmog razreda beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbjeđenja.

"Vama, kao i svim građanima Beograda i Srbije upućujem izraze najdubljeg saučešća povodom stravičnog zločina koji se danas dogodio u osnovnoj školi na Vračaru", navodi se u telegramu saučešća koji je dostavio PG biro.

"Podgorica saosjeća sa svima vama, dijeli vašu žalost i tugu zbog izgubljenih života, kao i nadu da će povrijeđeni uspjeti da se oporave, a da će porodice žrtava pronaći snagu da prebrode užasne trenutke", kazala je Borovinić Bojović.

"Želimo da vjerujemo da se sličan zločin nikada i nigdje neće ponoviti. Naše misli su sa vama", zaključila je ona.

Prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivično-pravnoj zaštiti maloljetnih lica, K. K. je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu dječaka V. K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - teška djela protiv opšte sigurnosti.

Bonus video: