Mjesne zajednice: Preuzimanje terena na Jazu je klasična hajdučija, namjera NVO je da opstruiraju Opštinu Budva

"Savjet mjesnih zajednica je duboko zahvalan Opštini Budva na svemu što je uradila za ove mjesne zajednice i posebno što je uvijek imala sluha za probleme ovih mjesnih zajednica, za sport, za potrebe i primjerene uslove živote naših građana"

11817 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa Jaza, Foto: Vuk Lajović
Detalj sa Jaza, Foto: Vuk Lajović

Savjeti tri mjesne zajednice "Jaz", "Prijevor i Seoce" i "Svinjišta" odbacili su navode Povodom javnog saopstenja NVO "Jaz -Mrčevo polje" i "Jaz plaža" da su se više puta obraćali Opštini Budva radi rješavanja problema oko korišćenja stadiona na Jazu kao i prostorija za potrebe Turističke organizacije (TO) Budva, te ovih mjesnih zajednica.

Predstavnici NVO najavili su da će danas preuzeti sportske terene i objekte na Jazu.

Povezani članci

04. Maj 2023.

Grbljani preuzimaju terene na Jazu

"Podsjećamo ove NVO da je Opština Budva uvijek imala razumijevanja za sport i omladinu, te da je uvijek bila partner u rješavanju ove problematike, pa tako je povodom dopisa na koje se pozivaju NVO, lokalna uorava donijela zaključak u kojem se navodi da je preuzimanje sportskih terena i objekta koji koristi TO Budve nezakonito, pravno neutemeljeno, suprotno interesima vlasnika zemlje u samom Mrčevom polju, koji su ujedno i bili osnivači NVO, a koji su prekinuli saradnju sa NVO. Savjet mjesnih zajednica je duboko zahvalan Opštini Budva na svemu što je uradila za ove mjesne zajednice i posebno što je uvijek imala sluha za probleme ovih mjesnih zajednica, za sport, za potrebe i primjerene uslove živote naših građana", piše u reagovanju.

Na posljednjem sastanku, kako se dodaje, je donijet zaključak na kojem je predsjednik Opštine u potpunosti podržao vraćanje zemlje vlasnicima u Mrčevom polju, te uputio zahtjev nadležnom ministarstvu da Mrčevo polje prepozna u Prostornom planu kao turistički prostor na kojem se mogu graditi hoteli visokih kategorija.

"Savjet mjesnih zajednica se oštro protivi ovakvom radikalnom načinu ophođenja prema svim uključenim činiocima samog slučaja. Očigledno je da ove NVO imaju namjeru da opstruiraju Opštinu Budva, koja je više puta izrazila spremnost da pomogne u rješavanju problema. Ovakva najava NVO je klasična hajdučija pojedinaca koji zanemaruju institucijalno rjesavanje problema već pokušavaju pravdu uzeti u svoje ruke, u čemu će imati ozbiljan institucijalni odgovor", navode iz savjeta tri mjesne zajednice.

Bonus video: