Zeleni odnosi s javnošću, zelena odgovornost

Više od 200 učesnika iz 13 država te 28 stručnjaka za odnose s javnošću koji će govoriti kroz 17 predavanja i 2 panela , dio su ovogodišnje 20. jubilarne PRO PR konferencije.

5217 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PRO PR
Foto: PRO PR

Pod programskim motom: ''Zeleni odnosi s javnošću, zelena odgovornost'', danas je na Plitvičkim jezerima, u hotelu Jezero, započela trodnevna međunarodna konferencija za odnose s javnošću. Više od 200 učesnika iz 13 država te 28 stručnjaka za odnose s javnošću koji će govoriti kroz 17 predavanja i 2 panela , dio su ovogodišnje 20. jubilarne PRO PR konferencije.

''Struka odnosa s javnošću u posljednjih 10 godina doživljava digitalnu operativnu transformaciju, a sada se nalazi u novoj ulozi, ulozi jednog od ''čuvara'' planeta Zemlja. Svaka korporacija, institucija, događaj, svaki pojedinac treba imati veću odgovornost prema zelenoj komunikaciji, edukaciji i realizaciji. Mi, stručnjaci za odnose s javnošću morat ćemo svojim savjetima uticati i približiti kroz projekte važnost zelene odgovornosti.'', istaknuo je predsjednik organizacijskog odbora, Danijel Koletić prilikom otvaranja.

Konferenciju prate i 22 predstavnika medijske kuće iz regije, a neki od predavača su: Martin Nesirky, Direktor Informativne službe Ujedinjenih naroda iz Austrije, Khaled AlShehhi, Izvršni direktor marketinga i komunikacija u Vladinom kabinetu za medije, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mai Anh Le, regionalna voditeljica za Global PR Hub iz Vijetnama, John Shield, direktor komunikacija BBC-a iz Ujedinjenog Kraljevstva, Carlos Chaguaceda, Direktor komunikacija muzeja Museo Nacional Del Prado, iz Španije kao i brojni domaći i regionalni stručnjaci.

Ovo je jedina konferencija koju podržava Udruženje za odnose s javnošću i komunikacije/The Public Relations and Communications Association (PRCA). U sklopu PRO PR konferencije, dodijelit će se i PRO PR Globe Awards priznanja.