Podgorica: Odavanje počasti žrtvama tragedije u Beogradu na Trgu nezavisnosti

"Skup je planiran kao okupljanje građana, koji će odati počast žrtvama, bez govora i obraćanja prisutnima"

16047 pregleda 61 reakcija 11 komentar(a)
Odavanje počasti žrtvama: Detalj iz Beograda, Foto: Reuters
Odavanje počasti žrtvama: Detalj iz Beograda, Foto: Reuters

Udruženje Roditelji i Glavni grad danas u 18 sati organizovaće na Trgu nezavisnosti u Podgorici odavanje počasti žrtvama tragedije u Beogradu.

To je saopšteno iz Udruženja Roditelji.

"Skup je planiran kao okupljanje građana, koji će odati počast žrtvama, bez govora i obraćanja prisutnima. Građani će moći da zapale svijeće oko fontane, koje će obezbijediti Glavni grad, a počast žrtvama mogu odati i polaganjem cvijeća, ostavljanjem poruka i slično", navodi se u saopštenju Udruženja Roditelji.

Udruženje Roditelji
foto: Udruženje Roditelji

U srijedu, 3. maja, u jutarnjim časovima trinaestogodišnji učenik beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" došao je naoružan u školu i ubio osmoro đaka i radnika obezbjeđenja, a sedmoro je ranjeno.

Dječak K. K. je priveden, a oružije kojim je pucao, kao i jedno koje mu je pronađeno u rancu sa četiri Molotovljeva koktela, je zaplijenjeno.

Zbog tragedije u školi "Vladislav Ribnikar" od petka do nedjelje u Srbiji su proglašeni za dane žalosti.

Prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivično-pravnoj zaštiti maloljetnih lica, K. K. je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu dječaka V. K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - teška djela protiv opšte sigurnosti.

Bonus video: