Budva: Predstavnici dvije NVO preuzeli ključeve sportskih objekata na Jazu, terenima gazduju mještani

Oni su juče najavili da će danas preuzeti sportske terene jer nakon su se u više navrata, pisanim putem, obraćali Opštini Budva kako bi riješili problem neovlašćenog korišćenja prostorija na Jazu od TO Budva i Mjesne zajednice Jaz

6473 pregleda 1 komentar(a)
Dio okupljenih NVO, Foto: Vuk Lajović
Dio okupljenih NVO, Foto: Vuk Lajović

Predstavnici dvije nevladine organizacije "Jaz Mrčevo polje" i "Plaža Jaz" preuzeli su ključeve privremenih sportskih objekata u zaleđu plaže Jaz.

Ključevi su uzeti od svlačionica, dok su predstavnike Turističke organizacije Budva i Mjesne zajednice "Jaz" pozvali da daju ključeve od svojih kancelarija.

Podsjećamo oni su juče najavili da će danas preuzeti sportske terene jer nakon su se u više navrata, pisanim putem, obraćali Opštini Budva kako bi riješili problem neovlašćenog korišćenja prostorija na Jazu od TO Budva i Mjesne zajednice Jaz.

"Na sva obavještenja, pozive i upozorenja ostali smo bez bilo kakvog odgovora. Na kraju, stekli su se i uslovi za Raskid Ugovora o zakupu zemljišta, koji smo uputili Opštini Budva dana, 17.03.2023. godine i tražili da predmetno zemljište i sve prateće objekte koji su bili predmet zakupa, oslobode od lica i stvari u roku od 15 dana od dana dostavljanja", naveli su iz NVO razloge svog postupka.

Međutim danas na licu mjesta bili su i predstavnici Mediteranskog sportskog centra (MSC), opštinske firme kojoj je lokalna uprava povjerila upravljanje.

"Nakon diskusije koja je trajala duži vremenski period postignut je dogovor između MSC i nevladinih organizacija. Predstavnici MSC su dobrovoljno predali prostorije koje oni koriste, dok NVO su saglasne da se treninzi djece i sportskih klubova i dalje redovno odvijaju na sportskim terenima. Zaključeno je da se u ponedjeljak u 18 časova održi sastanak kako bi razgovarali oko svih spornih situacija , a kojima će prisustvovati predstavnici NVO, Opštine Budva, MSC, TO Budva i JP "Morsko dobro". Dato nam je obećanje da će ako se ne postigne dogovor dodatno predati ključeve prostorije koje koristi Mjesna zajednica "Jaz", takođe direktor TO Budva i predsjednik UO Morsko dobro su obaviješteni i pozvani na predaju ključeva", navode iz ove dvije NVO.

Podsjećamo, savjeti tri mjesne zajednice "Jaz", "Prijevor i Seoce" i "Svinjišta" su ranije odbacili navode povodom javnog saopstenja NVO "Jaz -Mrčevo polje" i "Jaz plaža" da su se više puta obraćali Opštini Budva radi rješavanja problema oko korišćenja stadiona na Jazu kao i prostorija za potrebe Turističke organizacije (TO) Budva, te ovih mjesnih zajednica.

Bonus video: