Ponovo "preslažu" kolašinsku kaldrmu

Djelimično ili kompletno renoviranje ulica u najužem centru do sada je obavljano mnogo puta

8403 pregleda 11 komentar(a)
Juče u centru Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović
Juče u centru Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović

Uklanjanjem kaldrme, u Kolašinu su počeli radovi na sanaciji ulica Milutina Lakićevića, Buda Tomovića, Jagoša Simonovića i Mirka Vešovića.

Kako su saopštili iz Opštine, radovi obuhvataju skidanje i čišćenje, a nakon pripreme terena i ponovno postavljanje i fugovanje kaldrme. Ukupna površina koja se sanira je 505 metara kvadratnih, a radove izvodi firma “Stone Design”.

Djelimično ili kompletno preslaganje kaldrme u najužem centru Kolašina do sada je obavljano mnogo puta. Gotovo da nije završen nijedan mandat lokalne vlasti, u mimulih petnaestak godina, a da taj posao nije rađen jednom ili više puta na raznim lokacijama.

Očigledno nekvalitetno, kadrma je u nekoliko ulica postavljena prije više od deceniju i po, kada je završeno uređenje centralne gradske zone, za koje se još ne zna koliko je tačno koštalo građane Kolašina.

Početkom ljeta prošle godine, nakon dugih, obimnih i skupih radova, okončana je rekonstrukcija Ulice vojvode Mine i dijela Trga borca. Ti poslovi koštali su oko 300.000 eura a novac je obezbijeđen iz opštinskog budžeta. Rekonstrukcija je bila neophodna, između ostalog, i zbog deformisane kladrme, koja je bila veliki problem za učesnike u saobraćaju.

Istovremeno, urađen je kolektor, čime je omogućeno da se objekti koji gravitiraju Ulici vojvode Mine priključe na sistem fekalne kanalizacije. Dio ulice Buda Tomovića, takođe, popravljan je prošlog juna, kada je uklanjana devastirana kaldrma.

Bonus video: