U Budvi organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi

“S obzirom na atraktivnost same lokacije koju smo izabrali , terasa restorana “Mozart” ispred Starog grada – akcija je privukla i veliki broj turista koji su bili fasticinirani idejom i organizacijom te se i sami pridružili humanom činu

3435 pregleda 1 komentar(a)
Dobrovoljno davanje krvi u Budvi, Foto: Udruženje ugostitelja Budve
Dobrovoljno davanje krvi u Budvi, Foto: Udruženje ugostitelja Budve

Nevladino udruženje ugostitelja Budve je danas, tradicionalni treći put, organizovalo akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa DDDK “Radivoje Pima” iz Budve.

“S obzirom na atraktivnost same lokacije koju smo izabrali , terasa restorana “Mozart” ispred Starog grada – akcija je privukla i veliki broj turista koji su bili fasticinirani idejom i organizacijom te se i sami pridružili humanom činu.

Sakupljeno je 77 jedinica krvi od čega je 13 osoba prvi put dalo na šta smo posebno ponosni jer smo ih ponukali na solidarnost i humanost.

S obzirom da je ovo prva akcija dobrovoljnog davanja krvi na otvorenom budvanski ugostitelji su se potrudili da zainteresuju sve prolaznike bogatom trpezom.

Mozart, Sambra, Hemingway, Casper, Stari hrast, Parma, Coco, Tropico, Perla, Vista, Jedro Jaz, Porat, Stara Budva, Astoria, kuca Pub, Splendid hotel, Podrumar, Old town pub su svojim delicijama i ličnim primerom podstakli i 17 turista da se pridruže nesebičnom činu.

Ponosni smo na sve naše kolege iz Udruženja ugostitelja Budve koje je pokazalo ozbiljan potencijal dobrovoljnog davalaštva”, kazao je predsjednik Udruženja Aleksandar Jovanović.

Bonus video: