Kolašin: Predloženo duplo povećanje studentskih stipendija

"Opština povećanjem mjesečnih izdvajanja po ovoj osnovi dodatno pomaže poboljšanju uslova školovanja mladih Kolašinki i Kolašinca”, kazali su u kabinetu predsjednika Opštine Vladimira Martinovića

6021 pregleda 21 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Predlogom odluke, koja je narednih 15 dana na javnoj raspravi, predviđeno je da studentske stipendije, koje dodjeljuje Opština Kolašin, budu povećane sa 50 na 100 eura mjesečno, za studente koji su postigli indeks uspjeha najmanje 9. Na taj način, kako su saopštili iz lokalne uprave, nastoje da unaprijedi položaj studenata korisnika stipendije.

“Novina koja je predviđena, takođe, je i da pravo na stipendiju, bez obzira na ostvareni prosjek, imaju studentkinje i student sa invaliditetom, bez roditeljskog staranja i korisnici materijalnog obezbjeđenja. Cijeneći strateško opredjeljenje Opštine Kolašin da afirmiše mlade obrazovane pojedince, a posebno uzevši u obzir tešku socio‐ekonomsku situaciju u državi, Opština povećanjem mjesečnih izdvajanja po ovoj osnovi dodatno pomaže poboljšanju uslova školovanja mladih Kolašinki i Kolašinca”, kazali su u kabinetu predsjednika Opštine Vladimira Martinovića.

Podsjećaju i da “Opština nagrađuje uspješne učenike i studenate, organizuje edukativne programe, te podstiče aktivno učešće mladih u životu grada”.

Lokalna uprava će, poručuju, prilikom planiranja budžeta za narednu godinu, sagledati mogućnosti i potrebe i pokušati da dodatno djeluje kad je riječ o poboljšanje uslova školovanja i stručnog usavršavanja mladih Kolašinski i Kolašinaca.

Bonus video: