Injac: Glavni grad partner na putu poboljšanja prava roditelja i njihove djece

"Kao osnivači javnih ustanova koji se bave potrebama i pravima djece, radićemo na jačanju profesionalnih kompetencija koje će nam svima pomoći da bolje razumijemo kontekst, kako bismo radili na iznalaženju sistemskih rješenja"

3365 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Podgorica.me
Foto: Podgorica.me

Glavni grad stoji na raspolaganju Udruženju Roditelji, ali i svima koji svojim radom utiču na poboljšanje cjelokupnog društvenog ambijenta, poručila je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Injac se danas sastala sa izvršnom direktoricom Udruženja Roditelji Kristinom Mihailović i koordinatorkom programa Lepom Žunjić.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, tokom sastanka razgovarano je o uzajamnoj saradnji i podršci koju Glavni grad može pružiti u cilju poboljšanja prava roditelja i njihove djece, ali i unapređenja cjelokupnog sistema socijalne i dječije zaštite.

Kako je Injac navela, važno je u kontinuitetu raditi na prepoznavanju specifičnih potreba društva i nuditi rješenja u skladu sa brojnim izazovima sa kojima se suočavamo.

"Glavni grad stoji na raspolaganju Udruženju Roditelji, ali i svima koji svojim radom utiču na poboljšanje cjelokupnog društvenog ambijenta. Kao osnivači javnih ustanova koji se bave potrebama i pravima djece, radićemo na jačanju profesionalnih kompetencija koje će nam svima pomoći da bolje razumijemo kontekst, kako bismo radili na iznalaženju sistemskih rješenja", kazala je Injac.

Mihailović je upoznala Injac sa aktivnostima Udruženja i osvrnula se na dosadašnju saradnju sa Glavnim gradom koja će u narednom periodu biti intenzivirana.

Prema njenim riječima, Udruženje Roditelji je zainteresovano i za uspostavljanje novih servisa podrške porodici u Glavnom gradu, koji bi mogli biti primjer drugim opštinama.

Bonus video: