URA Kotor: Novac koji je Mandić dobio od ove vlasti je nano čestica u masi zloupotrebe javnog

Živković u ime Građanskog pokreta u tom gradu poručio da "na svu sreću ružičasta propagandistička priča sa stranim vlasničkim udjelom otjelotvorena u liku gospodina Mandića i parapolitičke organizacije DPS-a sve manje ima odjeka kod građana i da se njihovim trodecenijskim manipulacijama vrlo brzo nazire kraj."
150 pregleda 2 komentar(a)
Mladen Živković, Foto: URA
Mladen Živković, Foto: URA
Ažurirano: 09.09.2017. 13:36h

Iz Opštinskog odbora URA Kotor reagovali su na informaciju objavljenu juče u "Vijestima"" iz koje se "jasno vidi da je bivši Odbor direktora preduzeća Luka Kotor, u kojem su tada glavnu riječ vodili kadrovi DPS-a, neposredno pred smjenu, odobrio donaciju Skala radiju Slavka Mandića."

“Mi smo prosto naviknuti na takav odnos prema stvarnosti, prema politici, prema javnom i javnosti kakav gaji ova trodecenijska autokratska vlast. Tih 1000e koje je gdin Mandić dobio od ove vlasti je zaista nano čestica u masi svekolike zloupotrebe javnog. Ono što je mnogo ozbiljnija odgovornost je njegova uloga u trovanju medijskog prostora i uopšte političke svijesti. To vrijeđa svakog građanina kome je stalo do ove države kao njegovog životnog okvira, okvira ostvarenja prava i obaveza, njegovog kutka civilizacije. Vi državu svodite na projekat jedne partije, rokovima vašeg projekta vezujete državu Crnu Goru, za jednu vještu birokratsku kliku čiji se vrh prema ovoj zemlji odnosi kao razmažen unuk prema đedovini”, naveo je Mladen Živković, potpredsjednik pokreta URA u Kotoru.

On je kazao da je sramota da se Mandić u pismu kojim traži donaciju poziva na “nedopustivo nizak nivo znanja” o kulturnoj baštini Kotora u školama u sistemu koji je kreirala njegova Demokratska partija socijalista.

“I to iz razloga što su aktuelna državna i sada, na svu sreću bivša lokalna vlast, najviše doprinijele da se Kotor sa svim svojim kulturnim i istorijskim vrijednostima i ljepotama degradira i unizi. Vaša stranka gospodine Mandiću je odgovorna i zbog toga što Kotoru prijeti brisanje sa liste UNESCO, a vaša briga o gradu i njegovoj kulturnoj i istorijskoj baštini se najbolje mogla vidjeti kroz urušavanje kontrafora na sjevernom zidu gradskih bedema Kotora”, istakao je Živković.

On je u ime Građanskog pokreta u tom gradu poručio da "na svu sreću ružičasta propagandistička priča sa stranim vlasničkim udjelom otjelotvorena u liku gospodina Mandića i parapolitičke organizacije DPS-a sve manje ima odjeka kod građana i da se njihovim trodecenijskim manipulacijama vrlo brzo nazire kraj."

“Pokazao je to Kotor, a pokazaće se i na državnom nivou. Uprkos tome što ste decenijama uništavali obrazovni sistem, pokušavali da ugušite svaki kritički ton i plasirali kroz javni prostor priče sa otpada, većina građana je zadržala svoje dostojanstvo i zdravo logičko rasuđivanje. I ne sumnjamo da ćete vrlo brzo morati da odgovarate zbog novca građana strpanog u vaše džepove, poput ove donacije, i zbog urušavanja zidina drevnog grada ali i urušavanje zidina države Crne Gore” zaključuje Mladen Živković, potpredsjednik kotorskog odbora URA.

Bonus video: