Pljevlja: Psi lutalice u selu Brvenica zaklali 23 ovce i 13 jagnjadi

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš obišao je domaćinstvo Cupara i kazao da problem pasa lutalica traje godinama

5067 pregleda 2 komentar(a)
Vraneš i Cupara, Foto: Privatna arhiva
Vraneš i Cupara, Foto: Privatna arhiva

U pljevaljskom selu Brvenica udaljenom 12 kilometara od grada, psi lutalice danas oko podneva zaklali su 23 ovce i 13 jagnjadi Slavka Cupare.

"U 12 sati vratili smo iz grada, pošao sam da obiđem ovce i zatekao užasan prizor. U štali su bila tri psa, a mrtve ovce i jagnjadi na gomili. Štala je bila zatvorena, ali to njima nije smetalo. Ovo nije prvi put da lutalice napadaju ovce. U blizini skuplja se po dvadeset pasa, puštaju lovačke pse, pse sa ogrlicom ma ne možeš ovce pustiti", kazao je Cupara za RTV Pljevlja.

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš obišao je domaćinstvo Cupara i kazao da problem pasa lutalica traje godinama.

Kazao je da se u prethodnom period ništa nije radilo po tom pitanju jer je DPS, šest mjeseci bila uzurpirala vlast u Pljevljima, aludirajući na vrijeme koje je ova partija sa koalicionim partnerima provela na vlasti nakon zgubljenih izbora u oktobru prošle godine, iskoristivši blokadu Ustavnog suda.

"Šest mjeseci u Opštini Pljevlja se nije radilo ništa, sve je stalo, Opština vegetira. Gdje su bili komunalni policajci svih ovih mjeseci. Ovaj problem traje mjesecima, traje godinama… Već sam rekao da kolektivna odgovornost ne postoji i za ovo će neko morati da odgovara. Predložio sam gospodinu Cupari da tuži Opštinu Pljevlja, a mi ćemo u okviru svojih nadležnosti, preduzeti mjere da vidimo ko je kriv za ovaj događaj. Gdje je bila komunalna policija", rekao je Vraneš.

Kazao je da će svi koji primaju platu od građana, bilo Komunalna policija ili neke druge službe morati da rade svoj posao.

"Da su radili svoj posao ovakve stvari se ne bi dešavale", rekao je Vraneš.

Bonus video: