Hoće li biti posla za Tužilaštvo, ASK provjerava Jokovića

Pokrenut postupak u vezi sa javnom nabavkom i distribucijom plastenika tog Vladinog resora, na koji se javila i posao dobila kompanija Jokovićevog rođaka

23833 pregleda 31 reakcija 29 komentar(a)
Joković, Foto: Boris Pejović
Joković, Foto: Boris Pejović

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) ne isključuje mogućnost slanja dokumentacije Tužilaštvu u slučaju da se utvrde nezakonistosti u djelovanju potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića (SNP).

Iz te institucije potvrdili su "Vijestima" da je pokrenut postupak u vezi sa javnom nabavkom i distribucijom plastenika tog Vladinog resora, na koji se javila i posao dobila kompanija Jokovićevog rođaka.

"Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula je postupak radi utvrđivanja da li je tokom javne nabavke i distribucije plastenika od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede došlo do kršenja Zakona o sprečavanju korupcije, koji se odnose na sukob interesa", saopšteno je iz ASK-a na čijem je čelu Jelena Perović.

Oni su, odgovarajući na pitanja, da li u tom slučaju ima posla i za Tužilaštvo i da li će ishod proslijediti nadležnim tužiocima, saopštili da ne mogu pretpostavljati kako će se postupak okončati.

"Agencija ne može da prejudicira ishod postupka", rečeno je "Vijestima".

Dio medija objavio je da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za pola miliona eura kupilo 2.500 plastenika od firme "Zeleni vrtovi" koja je u vlasništvu ministrovog rođaka Željka Tadića.

Iz Ministarstva su prošle sedmice saopštili da ministrov rodbinski odnos sa Tadićem nije imao nikavog uticaja na izbor ove firme za pobjednika konkursa, jer je ponudu cijenila nezavisna komisija.

Bonus video: