Novih 28 slučajeva koronavirusa

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice devet, Nikšića pet, Pljevalja četiri, iz Budve, Tivta i Ulcinja po dva, i po jedan iz Herceg Novog, Kolašina, Kotora i Rožaja

6192 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 28 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom, tokom utorka završile analizu i dostavile rezultate za 468 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice devet, Nikšića pet, Pljevalja četiri, iz Budve, Tivta i Ulcinja po dva, i po jedan iz Herceg Novog, Kolašina, Kotora i Rožaja.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih tokom utorka je iznosio 5,98 odsto.

"Tokom utorka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom", kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid -19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.826.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 30 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovida-19 u Crnoj Gori iznosi 227.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 291.738.

U Podgorici je aktivno 108 slučajeva infekcije koronavirusom, u Nikšiću 37, Budvi 18, Kotoru 16, Pljevljima 13 i u Tivtu devet.

U Herceg Novom je aktivno šest slučajeva koronavirusa, Bijelom Polju i Ulcinju po četiri, Beranama tri, na Cetinju, u Danilovgradu, Kolašinu i Rožajama po dva i jedan u Andrijevici.

Bonus video: