Sedmo izdanje prestižnog triatlona Ocean Lava Montenegro u Kotoru: 600 takmičara iz 46 država dolazi u Crnu Goru

Učesnici će se takmičiti u dvije distance i to olimpijskoj koja se sastoji od 1.5km plivanja, 50km biciklizma i 10km trčanja i poludistanci koja se sastoji od 1.9km plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja.

15746 pregleda 52 reakcija 0 komentar(a)
Foto: foto: Dragan Stojkić
Foto: foto: Dragan Stojkić

Kotor, jedan od najstarijih i najljepših gradova na Jadranskom moru, 14. maja 2023. godine biće domaćin sedmog izdanja prestižne triatlon trke Ocean Lava Montenegro. Ovogodišnje izdanje ovog izuzetnog događaja okupiće 600 takmičara iz čak 46 različitih država svijeta.

Ocean Lava Montenegro nije samo sportska trka, to je događaj koji ističe izazov i ljepotu triatlona - kombinacije plivanja, biciklizma i trčanja, u jedinstvenom ambijentu Bokokotorskog zaliva, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Ove godine, velika pažnja lokalne i međunarodne sportske zajednice i medija će biti usmjerena na Kotor. Pored iskusnih triatlonaca, trka će ugostiti i brojne rekreativce željne da testiraju svoje granice i uživaju u jedinstvenom sportskom izazovu.

foto: Dragan Stojkić
foto: foto: Dragan Stojkić

Kao i prethodnih godina, organizatori iz Multisport akademije Mayer su pripremili bogat program za učesnike, kao i za posjetioce koji će doći da podrže takmičare. U danima prije trke, takmičari će uživati u zvaničnim plivačkim, biciklističkim i trkačkim treninzima, večeri dobrodošlice ali i već poznatoj dječijoj trci koja će i ove godine imati humanitarni karakter.

Učesnici će se takmičiti u dvije distance i to olimpijskoj koja se sastoji od 1.5km plivanja, 50km biciklizma i 10km trčanja i poludistanci koja se sastoji od 1.9km plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja.

foto: Dragan Stojkić
foto: foto: Dragan Stojkić

“Od premijernog izdanja trke 2016. godine, najveću pomoć imamo od Opštine Kotor i Turističke organizacije Kotor koji su prvi prepoznali značaj i potencijal ove manifestacije. Kako je vremenom naša trka prerasla u višednevnu manifestaciju tako se i veći broj privrednih subjekata priključio organizaciji. Veliku zahvalnost dugujemo svim našim sponzorima i partnerima, a posebno bih izdvojio naše višegodišnje pokrovitelje kompaniju Luštica Bay i The Chedi Hotel. Ove godine nemjerljiv doprinos su dali i Telekom, Lovćen, Coca Cola HBC Crna Gora, Elko Tim, HP Fjord, Dojmi, Kulturni centar Nikola Đurković i mnogi drugi. Za najbolju večeru dobrodošlice moram se zahvaliti brojnim ugostiteljima, restoranina i NVU Karampani.”, istakao je Igor Majer, direktor trke.

Obustava saobraćaja tokom trke

Zbog održavanja triathlon trke Ocean Lava Montenegro, pojedini putni pravci u Kotoru i okolini biće privremeno zatvoreni za saobraćaj. Molimo građane i posjetioce da se pridržavaju privremene saobraćajne signalizacije i uputsava saobraćajne policije i redara.

Obustava saobraćaja nedjelja 14. maj: Kotor – Sv. Stasije od 7:00h do 8:30h i od 8:50h do 12:10h. Kamenari - Sv. Stasije od 7:30h do 11:30h. Donji put Kotor od Arome do otvorenog bazena od 7:00h do 15:00h, a od Sv. Stasija do Arome od 8:30h do 15:00h

“Ocean Lava Montenegro je više od sportskog događaja, to je prilika da se promoviše zdrav način života i dalji razvoj sportskog turizma u Crnoj Gori. Još jednom se zahvaljujemo svim sponzorima, partnerima i lokalnoj zajednici na njihovoj neprestanoj podršci i razumijevanju.”, dodao je na kraju Majer.