Resursni centar "Podgorica" proslavio 74 godine postojanja

"Ovakvi trenuci postoje da bismo se sastajali, prisjećali, planirali i radovali. Vi ste mudri, strpljivi, ljubazni i kreativni, a vrijeme je pokazalo da smo svi zajedno tim za koji ne postoje granice. Trudimo se, a tako ćemo i nastaviti, da idemo u korak sa vremenom...", rekla je Antonijević

1972 pregleda 0 komentar(a)
Ustanova obilježila 74 godine postojanja, Foto: RC Podgorica
Ustanova obilježila 74 godine postojanja, Foto: RC Podgorica

Javna ustanova Resursni centar za djecu i mlade "Podgorica" obilježila je juče 74 godine postojanja prigodnim programom u kojem su učestvovala djeca, njihovi roditelji i gosti.

Vršiteljka dužnosti direktorice ove ustanove Marijana Antonijević kazala je da je ustanova za 74 godine prolazila kroz razne izmjene, ali je uvijek zadržala svoj osnovni cilj - vaspitanje, obrazovanje i rehabilitaciju.

"Ovakvi trenuci postoje da bismo se sastajali, prisjećali, planirali i radovali. Vi ste mudri, strpljivi, ljubazni i kreativni, a vrijeme je pokazalo da smo svi zajedno tim za koji ne postoje granice. Trudimo se, a tako ćemo i nastaviti, da idemo u korak sa vremenom...", rekla je Antonijević.

Ona je posebno zahvalila osobama koje su dale doprinos pedagoškom razvoju ustanove i od kojeg je kadar Resursnog centra učio - Mirjani Vučinić, Nikoli Miljaniću, Jadranki Radulović, Radojki Vukićević i Borki Radonjić.

Resursni centar Podgorica u petak je organizovao i radionicu na temu vršnjačkog nasilja, koju je realizovala pedagoškinja Bojana Janjušević, a prisustvovali su učenici osnovne i srednje škole, defektološkinja Jelisavka Gavranić i nastavnice Snežana Maretić, Vesna Kešeljević i Snježana Kašiković.

Antonijević
Antonijevićfoto: RC Centar

"Radionica je održana u cilju podizanja svijesti i nivoa znanja učenika o vršnjačkom nasilju, upoznavanja učenika sa pojmom, uzrocima, vrstama i načinima rješavanja nasilja među djecom, prepoznavanja nasilja, netolerancije na nasilje i prijavljivanja, ali i razvijanja empatije prema žrtvama nasilja. U radnoj atmosferi mogli smo čuti mišljenja djece o tome kako oni vide problem vršnjačkog nasilja, kako mu se suprotstaviti i kako ga riješiti", saopšteno je iz ove ustanove.

Bonus video: