Vraneš odobrio: Bošnjačka nacionalna zastava po prvi put na zgradi opštine Pljevlja

Zastava je istaknuta povodom 11. maja Dana Bošnjačke nacionalne zastave

23596 pregleda 326 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Denijal Geljić
Foto: Denijal Geljić

Bošnjačka nacionalna zastava istaknuta je na zgradi opštine Pljevlja, što prvi put da je nacionalna zastava bošnjačkog naroda zavijorila na zgradi lokalne urpave u Pljevljima.

Zastava je istaknuta povodom 11. maja Dana Bošnjačke nacionalne zastave.

Isticanje zastave odobrio je predsjednik opštine Dario Vraneš.

Pljevlja
foto: Denijal Geljić

Prethodno se zahtjevom za isticanjem nacionalnog simbola Bošnjaka na zgradama loklanih uprava u Crnoj Gori lokalnim upravama obratilo Bošnjačko vijeće.

Vraneš je Vijestima kazao da po Ustavu Bošnjacima pripada pravo da im se istakne zastava i da je naredio službama opštine da na jedan dan na zgradu opštine pored crnogorske istakne se i zastava Bošnjaka.

Vraneš je kazao da je isto urađeno i u Beranama.

Predsajednik nevladine organizacije "Husein paša" i imam Rizvan Čauš džamije u Pljevljima Denijal Geljić pozdravio je odluku lokalnih vlasti da istakne zastavu na zgradi Opštine.

Kazao je da je to "jedan korak naprijed u Pljevljima unapređenju suživota u Pljevljima".

"Pozdravljam svaki iskorak ka suživotu i da svako može istaći svoju zastavu i osjetiti se uvažen u našoj državi", rekao je Geljić.

Geljić je na svom Fejsbuk profilu napisao i da će doskorašnnji predsjednik opštine Rajko Kovačević ostati upamćen kao jedini gradonačenik Pljevalja koji nije posjetio Islamsku zajednicu i imamima i vjernicima islamske vjere čestitao Bajram.

Bonus video: