KCCG produžio ugovore zaposlenima na predlog rukovodilaca

Skrenuta pažnja nadležnim službama da poštuju zakonski rok od tri dana u kom sve te zakonito sklopljene ugovore treba da dostavljaju Agenciji za sprečavanje korupcije

2419 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KCCG
Foto: KCCG

Klinički centar Crne Gore (KCCG) je, poštujući zakonske propise, produžio ugovore o radu na određeno vrijeme svim zaposlenima čiji su dalji angažman predložili rukovodioci organizacionih jedinica i za čijim radom postoji nesporna potreba, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Direktorica KCCG Ljiljana Radulović sastala se sa Odborom direktora te zdravstvene ustanove na čijem je čelu Predrag Bajić.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, na sastanku je, osim što je dogovoreno produženje ugovora, skrenuta pažnja nadležnim službama da poštuju zakonski rok od tri dana u kom sve te zakonito sklopljene ugovore treba da dostavljaju Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

Podsjeća se da je ASK izvršio kontrolu i nadzor zaključenih ugovora o zapošljavanju u KCCG od dana raspisivanja presjedničkih izbora do 6. marta.

“U njihovom nalazu se ne pominje da je KCCG prekršio zakon zbog zapošljavanja, koje je usklađeno sa svim propisima, već zbog “probijanja” roka od tri dana u kom su nadležne službe o tome trebale da obavijeste ASK”, kaže se u saopštenju KCCG i Odbora direktora.

Navodi se da su ugovori sa zakašnjenjem dostavljani ASK-u iako su Radulović i zaposleni blagovremeno i shodno zakonskim propisima potpisivali produženje.

“Zbog čega su se osobe koje su od ranije angažovane u KCCG u izvještajima ASK-a pojavljivale kao novozaposlene, što ne odgovara činjenicama i stvarnom stanju stvari”, dodaje se u saopštenju.

Kao primjer iz KCCG su naveli aneks, odnosno produženje ugovora koji je zaključen 24. februara i kog su Radulovič i zaposleni potpisali pravovremeno i poštujući sve relevantne propise, dostavljani su ASK-u 29. februara, iako je zakonski rok bio tri dana.

“Treba imati u vidu da su u pitanju zaposleni koji su već proveli određeno vrijeme na radu u KCCG, te da su isti dobili saglasnosti i preporuke za produženje radnog odnosa od direktora organizacionih jedinica i neposrednih rukovodilaca, po osnovu čega su ugovori i produžavani”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: