Institut za bolesti djece: Prioritet ostaju urgentna stanja

Dom zdravlja Podgorica, saopštio da pedijatri više neće moći liječiti u njihovom objektu Nova Varoš od 21 sat do sedam ujutru

2055 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

Institut za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore saopštio je da će učiniti sve da shodno mogućnostima odgovori izazovu zbrinjavanja pacijenata koji se više, neće moći liječiti u objektu podgoričkog Doma zdravlja Nova Varoš od 21 sat do sedam ujutru.

Dom zdravlja (DZ) Glavnog grada saopštio je danas da pedijatri zdravstvenog objekta u Novoj Varoši više neće liječiti djecu od 21 do sedam časova ujutru.

"Ističemo da su, kao i do sada, prioritet urgentna stanja djece iz cijele Crne Gore i njihovo bolničko liječenje. IBD je jedina ustanova u našoj državi koja pruža usluge na sekundarnom i tercijarnom nivou. Stoga pozivamo roditelje/staratelje djece kojima je potreban pregled izabranog pedijatra da se do 21 sat javljaju Domu zdravlja kako bi eventualno izbjegli bespotrebno čekanje u IBD-u u kom se prioritetno rješavaju urgentna stanja", navodi se u saopštenju IBD.

Bonus video: