Čuvari Sinjajevine pronašli veću količinu municije: Predaće je nadležnima tokom protesta u Kolašinu

"Ono što nas je začudilo, jeste da se uprkos svim obećanjima da to neće činiti, na Sinjajevini, ovdje ipak koriste municiju. Ne možemo mi znati je li to školska, ili bojeva, a ne mogu ni mještani koji su već počeli da se pripremaju za izdig, jer je gotovo sredina maja", rekao je Čobeljić

26655 pregleda 177 reakcija 19 komentar(a)
Čobeljić, Foto: Čuvari Sinjavine
Čobeljić, Foto: Čuvari Sinjavine

Čuvari Sinjajevine, inače mještani podsinjajevinskih sela u Lučkoj gori pronašli su veću količinu municije - ispaljene i nesipaljene, koju će danas predati nadležnima.

To je za "Vijesti" kazao Radoje Pujo Čobeljić, objasnivši da će municiju pronađenu u ponedeljak, predati tokom protesta ispred kasarne u Kolašinu.

Čobeljić je kazao da su aktivisti koji već godinama brane Sinjajevinu od uspostavljanja vojno-vježbališnog poligona, prethodnih dana svakodnevno obilazili tu planinu i primjetili "puškaranje".

"Čuvari Sinjajevine svakodnevno obilaze teren, pa smo tako u ponedeljak i pronašli veliku količinu iskorišćene i neiskorišćene municije, koju smo pokupili i o tome obavijestili nadležne. Ono što nas je začudilo, jeste da se uprkos svim obećanjima da to neće činiti, na Sinjajevini, ovdje ipak koriste municiju. Ne možemo mi znati je li to školska, ili bojeva, a ne mogu ni mještani koji su već počeli da se pripremaju za izdig, jer je gotovo sredina maja", rekao je Čobeljić.

Objasnio je da su zbog svega toga - pronalaska municije, neispunjenih obećanja o povlačenju odluke za uspostavljanje poligona, ali i sve češćih "puškaranja" planinonm, za danas u 11 sati, ispred kasarne u Kolašinu, organizovali protest.

Bonus video: