DZ Glavni grad: Od ponedjeljka se zatvaraju kovid ambulante za odrasle "Donja gorica" i djecu "Tološi"

"Građani sa respiratornim infekcijama i povišenom tjelesnom temperaturom ubuduće će se javljati svojim izabranim doktorima u zdravstvenim objektima Doma zdravlja Glavnog grada", ističe se u saopštenju

3789 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dom zdravlja Podgorica je saopštio da se od ponedjeljka 15. maja u skladu sa epidemiološkom situacijom i predlogom Instituta za Javno zdravlje, zatvaraju kovid ambulante za odrasle u zdravstvenim objektima "Donja gorica" i djecu "Tološi".

Kako se navodi u saopštenju, odluka je donijeta nakon tri godine borbe protiv koronavirusa u Crnoj Gori, shodno odluci Komisije za zaštitu stanovništa od zarazne bolesti kovid-19.

"Građani sa respiratornim infekcijama i povisenom tjelesnom temperaturom ubuduće će se javljati svojim izabranim doktorima u zdravstvenim objektima Doma zdravlja Glavnog grada", ističe se u saopštenju Doma zdravlja Glavnog grada.

Kako se navodi, testiranje na koronavirus će se vršiti samo kod pacijenata kod kojih je indikovano bolnicko liječenje i umjesto dosadašnjeg PCR-a radit će se testiranje brzim antigentnim testom (ne starijim od 48 časova) u periodu od osam do 20 časova, po uputu izabranog doktora u ZO "Blok V, odnosno Centru za laboratorijsku dijagnostiku.

"Kovid ambulante su bile jako važan stub našeg zdravstva u kojima su se liječili oboljeli od virusa. Zatvaranjem kovid ambulati i vraćanjem domova zdravlja na uobičajeni režim rada, građanima će biti omogućen i olakšan pristup izabranim doktorima", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe i zahvalnost svim zdravstvenim radnicima koji su bili dio tima tokom borbe protiv kovid-19, kao i građanima na ukazanom povjerenju i razumijevanju.

"Dom zdravlja Glavnog grada će nastaviti da i ubuduće sve probleme koji se odnose na zdravstvenu zaštitu riješava na dobrobit građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: