Ministarstvo pravde postavilo 61 -og novog tumača, za ukupno devet jezika

"Postavljeni su novi tumači za jezike za koje je do sada postojao mali broj tumača (turski i ukrajinski jezik), kao i novi tumači za njemački, francuski, albanski, italijanski, ruski i engleski jezik", navodi se u saopštenju

2794 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo pravde je na osnovu prethodno raspisanog javnog poziva i sprovedene procedure, postavilo 61 novog tumača, za ukupno devet jezika, saopšteno je iz tog resora.

Kako se navodi, prvi put u Crnoj Gori postavljen je tumač za portugalski jezik.

"Postavljeni su novi tumači za jezike za koje je do sada postojao mali broj tumača (turski i ukrajinski jezik), kao i novi tumači za njemački, francuski, albanski, italijanski, ruski i engleski jezik", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da će postavljenjem tumača za portugalski jezik biće omogućeno efikasnije prevođenje za potrebe pravosudnih organa i državnih institucija, kao i fizičkih i pravnih lica.

"Budući da je do sada je na području Crne Gore postojao samo jedan tumač za ukrajinski jezik, postavljenjem novog tumača olakšaće se pristup sudu i drugim državnim institucijama velikom broju ukrajinskih državljana koji borave u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su najavili da će uskoro biti raspisan javni poziv za tumača za romski jezik.

Bonus video: