Nikšić: Pobjednici opštinskog takmičenja iz prve pomoći ekipe Crvenog krsta i učenika iz Župe

"Namjera naše organizacije je da edukujemo što veći broj kako djece i omladine, da pokušamo da vratimo prvu pomoć kao predmet u osnovnim školama, tako i svakog građanina koji želi da nauči kako da pomogne onome kome pomoć bude trebala", kazala je Macanović "Vijestima"

1724 pregleda 0 komentar(a)
Sa takmičenja, Foto: Crveni krst Nikšić
Sa takmičenja, Foto: Crveni krst Nikšić

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja iz prve pomoći u Nikšiću je ekipa Osnovne škole „Dušan Bojović“ iz Župe, u kategoriji podmlatka, dok je ekipa Omladinskog kluba Crvenog krsta bila najbolja u kategoriji omladine.

Prema riječima Ane Macanović, sekretarke opštinske organizacije Crvenog krsta, koja je i organizovala takmičenje, učestvovalo je 13 ekipa – šest u kategoriji omladine i sedam u kategoriji podmlatka.

"Dvije prvoplasirane ekipe iz ove dvije kategorije učeštvovaće na državnom takmičenju koje će se održati u junu u Podgorici. Namjera naše organizacije je da edukujemo što veći broj kako djece i omladine, da pokušamo da vratimo prvu pomoć kao predmet u osnovnim školama, tako i svakog građanina koji želi da nauči kako da pomogne onome kome pomoć bude trebala", kazala je Macanović "Vijestima“.

Crveni krst Nikšić
foto: Crveni krst Nikšić

Pozvala je sve koji žele da nauče osnove prve pomoći da dođu kod njih jer nijesu rijetki slučajevi da često iz neznanja onaj koji pomaže pogorša stanje povrijeđenog, ali i da prva pravilno ukazana pomoć može nekome spasiti život.

Crveni krst Nikšić
foto: Crveni krst Nikšić

Ovogodišnje takmičenje je održano nakon trogodišnje pauze koja je bila uslovljena pandemijom izazvanom koronavirusom.

Bonus video: