Održana nacionalna konferencija za nastavnice i nastavnike stranih jezika

Tema ovogodišnjeg skupa, koji je održan na Filološkom fakultetu u Nikšiću, bila je „Integrisanje globalnih tema u nastavu engleskog i drugih stranih jezika“

1219 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ELTAM
Foto: ELTAM

Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore – ELTAM organizovalo je devetu nacionalnu konferenciju za nastavnike/nastavnice engleskog i drugih stranih jezika kojoj je prisustvovalo oko 150 učesnika iz Crne Gore.

Tema ovogodišnjeg skupa, koji je održan na Filološkom fakultetu u Nikšiću, bila je „Integrisanje globalnih tema u nastavu engleskog i drugih stranih jezika“. Konferencija je održana u okviru projekta „Aktivaraj se – napravi razliku“, a uz finansijsku podršku Ambasade SAD-a u Crnoj Gori.

„Cilj konferencije je bio unapređivanje stručnih kompetencija nastavnika engleskog i drugih stranih jezika kroz proširivanje znanja o integrisanju globalnih tema, kao i upotrebi savremene tehnologije u nastavi, razmjena iskustava i dobre prakse“, kazala je Dragana Radoman, predsjednica ELTAM-a.

ELTAM pres
foto: ELTAM

Učesnici konferencije, prema njenim riječima, pored domaćih, bili su i međunarodni eksperti iz oblasti metodike nastave. Tokom konferencije prikazan je i kratak film o aktivnostima ELTAM-a od prošlog skupa do danas, a učesnici su imali priliku da pored plenarnih sesija biraju između sedam radionica, četiri demo časa i osam prezentacija.

ELTAM pres
foto: ELTAM

Osim Ambasade SAD-a, Dan ELTAM-a su podržali i Ministarstvo prosvjete, Filološki fakultet, izdavačka kuća „Pearson“ iz Beograda i Regionalna kancelarija Vlade SAD-a za promociju programa engleskog jezika sa sjedištem u Beogradu.

Bonus video: