Šinavatri niko neće u komšiluk

Nije bilo zainteresovanih za zakup iako je "Morsko dobro" izbrisalo stavku da je ponuđač dužan da dostavi i pismenu saglasnost Šinavatrine firme...
4 komentar(a)
ostrvo Sveti Nikola, Foto: Shutterstock
ostrvo Sveti Nikola, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.09.2017. 16:58h

Zainteresovanih za zakup dijela pristaništa na ostrvu Sveti Nikola, popularnim Havajima naspram Budve, nije bilo ni na ponovljenom tenderu "Morskog dobra".

Kao i na licitaciji prije mjesec i po, ni prije nekoliko dana niko se nije pojavio, kako bi se domogao atraktivnog privezišta na najvećem crnogorskom ostrvu.

Riječ je o pristništu koje se nalazi ispred kompleksa koji je nedavno trgovao bivši tajlandski premijer Taksin Šinavatra - crnogorski državljanin. On je zemlju kupio za 24 miliona eura od srpskog biznismena Stanka Subotića Caneta...

Iako je uoči druge licitacije “Morsko dobro” izbrisalo stavku da je svaki od ponuđača dužan da dostavi i pismenu saglasnost Šinavatrine firme “Global TS Montenegro“, koja gazduje zemljom u zaleđu pristaništa, zainteresovanih nije bilo.

"Morsko dobro" će raspisati i treći javni poziv, ali ostaje da se vidi da li će kao i u prethodna dva početna cijena zakupa ostati ista.

Na prethodnom tenderu, početna cijena jednogodišnjeg zakupa iznosila je 19.937,12 eura.

"Čvrsto izgrađeno pristanište na krajnjem zapadnom kraju ostrva Sveti Nikola-Školj, sa dužinom operativne obale 216 metar i širine dva metra - površine 432 kvadrata i čvrsto izgrađenim pristaništem i privezištem (sa prostorom za suvi vez) na sjevernoj strani ostrva površine kopna 5.716 kvadrata i akvatorijuma 6.121 kvadrata, označeno je kao lokacija 5.1 u Izmjenama i dopunama Plana objekata privremenog karaktera za Opštinu Budva za period 2016-2018. Namjena ove lokacije je pristajanje turističkih brodova i privez plovila“, piše u javnom pozivu za zakup.

Zbog postojanja vjerskog objekta na ostrvu, budući korisnik je dužan da obezbijedi nesmetano/besplatno korišćenje pristaništa za plovila vjerskih lica i vjernika za vrijeme održavanja službe i svetkovina. Pristanište se daje na korišćenje do kraja godine, uz mogućnost produženja za godinu, odnosno do 31. decembra 2018.

Bonus video: