Radnička partija pružila podršku otpuštenim vojnicima

Ako bi i nekog trebalo pod hitno ukloniti iz Vojske Crne Gore, ističe predsjednik partije Janko Vučinić, onda bi to prvo trebalo uraditi sa ministrom Predragom Boškovićem
71 pregleda 0 komentar(a)
Radnička partija, Janko Vučinić, Logo partije, Foto: Svetlana Mandić
Radnička partija, Janko Vučinić, Logo partije, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 08.09.2017. 16:01h

Radnička partija pruža punu podršku otpuštenim vojnicima i Sindikatu odbrane i Vojske Crne Gore u njihovoj borbi protiv nezakonitog i nasilnog otpuštanja trideset jednog vojnika, kazao je predsjednik te partije, Janko Vučinić.

On je pozvao članstvo i simpatizere Radničke partije i ostalih konstituenata Demokratskog fronta da svojim prisustvom podrže protest zakazan za subotu 9. septembra od strane Sindikata vojske Crne Gore.

"Ovakvo sramno otpuštanje vojnika bez ikakvog obrazloženja, jer se ne zna i nagađa se zbog čega je to urađeno, da li zbog članstva u jednom sindikatu ili zbog njihove nacionalne pripadnosti ili političke orjentacije, je razlog da se izađe na ulicu u što većem broju i izkaže protest protiv ovakvog nasilja od strane vlastodržaca i mafijaško kriminalne organizacije čiji su partijski vojnici nažalost instalirani u vrhu Vojske Crne Gore. Crnogorska sirotinja dobro zna kako je teško izdržati i podnijeti kada se izgubi posao i kad se ostane bez nasušne kore hleba, tim prije kada se to dogodi zbog diskriminacije na nacionalnoj, sindikalnoj ili političkoj osnovi. Služiti časno narodu i državi a onda ostati bez posla i izvora životne egzistencije za svoju porodicu, samo zato što je to hir nekog ministarčića, je svaku osudu a još više razlog za borbu i odbranu," kazao je Vučinić.

Ako bi i nekog trebalo pod hitno ukloniti iz Vojske Crne Gore, ističe on, onda bi to prvo trebalo uraditi sa ministrom Predragom Boškovićem.

"Poštovani vojnici, vaša je profesija borba i odbrana. Iako se najteže braniti kada vas napadnu iznutra, podmuklo i izdajnički kao što je to urađeno ovaj put od ministra Boškovića i njegovih poslušnika ne sumnjam da ćete izvojevati pobjedu i uz pomoć sindikata vojske i naroda ostati u vojsci i dalje obavljati vašu časnu vojničku dužnost," rekao je Vučinić.

Da je Crna Gora uređeno društvo, ističe, i da državne institucije nisu zarobljene "partijskim ćelijama vladajuće oligarhije," vojnike ne bi mogao niko "progoniti i istjerivati na ulicu zbog slobodnog mišljenja i iznešenog stava."

"Ali pošto smo zarobljena država u kanžama udbaško mafijaške organizacije onda se morate kao prvo uzdati u sebe i svoju snagu, a svaka druga pomoć ako dođe, neka vam je dobro došla. Radnička partija i Demokratski front su uz vas," zaključio je Vučinić.

Bonus video: