Rekonstrukcija vodovodne mreže, biće više vode za Kolašince

Poćeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže i priključenju rezervoara na vodovodnu infrastrukturu u Dulovinama

2890 pregleda 67 reakcija 15 komentar(a)
Martinović sa sarsdnicima u Dulovinama, Foto: Opština Kolašin
Martinović sa sarsdnicima u Dulovinama, Foto: Opština Kolašin

Predsjednik opštine Kolašin Vladimir Martinović danas je, u prisustvu potpredsjednika Opštine Vasilija Ivanovića i vd izvršnog direktora doo „Vodovod i kanalizacija“Miloša Pekovića, otvorio radove na rekonstrukciji vodovodne mreže i priključenju rezervoara na vodovodnu infrastrukturu u Dulovinama.

Time će, saopšteno je iz Martinovićevog kabineta "značajno riješiti problem vodosnabdijevanja”.

Predsjednik Opštine je kazao da će se sanacijom kvarova i zamjenom neispravnih elemenata u postojećim oknima, eliminisati dio gubitaka, smanjiti pad pritiska u pojedinim djelovima sistema i na taj način poboljšati funkcionisanje vodovodnog sistema.

“U ovom momentu u vodovodnom sistemu Kolašina u funkciji je jedan rezervoar zapremine 800 kubika (stari rezervoar), koji se nalazi u Dulovinama. U njegovoj blizini izgrađen je novi rezervoar sa dvije komore, ukupne zapremine 3.000 metar akubnih. Projektom je odrađeno rješenje prema kojem će se i taj rezervoar uključiti u sistem. Oba rezervoara funkcionisaće kao akumulacioni”, piše u saopštenju iz Martinovićevog kabineta.

Uključenjem novog rezervoara u sistem, tvrde, povećaće se zapremina rezervoarskog prostora za, takozvanu, prvu (nižu) zonu vodosnabdijevanja, sa trenutnih 800 na 3.800 kubika.

“Na taj način, a imajući u vidu ulogu rezervoara u vodovodnom sistemu, pored povećanja zapremine rezerve vode, omogućiće se bolja i lakša regulacija neravnomjernosti potrošnje u toku dana i održavanje pritiska u distribucionoj mreži i zone. Takođe, povećanjem zapremine rezervoarskog prostora produžiće se i vrijeme u kojem sistem može da funkckioniše, odnosno u kojem će potrošači imati vodu, i u slučaju prekida dotoka vode sa izvorišta u rezervoar”, piše u saopštenju.

Radove izvodi firma "Geotim MNE“ koja je bila najpovoljniji ponuđač na sprovedenom postupku javne nabavke, a rok za završetak radova je 60 dana.

Bonus video: