IJZ: Karavan zdravlja i vakcinacije u četvrtak u Beranama

Kako se ističe, za sve građane koji to žele biće omogućena vakcinacija na licu mjesta, u autobusu koji će biti prilagođen za bezbjedno administriranje vakcina

5886 pregleda 1 komentar(a)
Karavan zdravlja i vakcinacije u Beranama, Foto: Institut za javno zdravlje
Karavan zdravlja i vakcinacije u Beranama, Foto: Institut za javno zdravlje

Karavan zdravlja i vakcinacije, tokom kojeg će građani moći da razgovaraju sa zdravstvenim radnicima o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije, biće organizovan u četvrtak u Beranama.

Karavan realizuje Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori, uz podršku Vlade Sjedinjenih Amerčkih Država i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, Institutom za javno zdravlje (IJZ) i domovima zdravlja.

Iz IJZ-a su saopštili da će šesti karavan biti održan od 11 sati i 30 minuta do 14 sati i 30 minuta, u glavnoj gradskoj ulici u Beranama.

“To će biti prilika da građani porazgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije”, kaže se u saopštenju.

Kako se ističe, za sve građane koji to žele biće omogućena vakcinacija na licu mjesta, u autobusu koji će biti prilagođen za bezbjedno administriranje vakcina.

“Istovremeno, biće omogućeno da zainteresovani građani provjere i vrijednost krvnog pritiska, nivo šećera u krvi”, dodaje se u saopštenju.

Iz IJZ-a su rekli da je u okviru karavana zdravlja i vakcinacije planirano sprovođenje niza informativno-edukativnih aktivnosti, kao i prikladan umjetnički program.

Bonus video: