Sport, privreda i obrazovni sistem zajedno podrška djeci i mladima

Počinju video časovi - Crnogorski olimpijci poslali snažne poruke o vršnjačkom nasilju

7525 pregleda 0 komentar(a)
Foto: One
Foto: One

Kompanija One i Crnogorski olimpijski komitet, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom sporta i mladih kroz zajedničku inicijativu, podižu glas protiv jednog od najozbiljnijih problema s kojim se danas suočavaju djeca i mladi - vršnjačkog nasilja.

Proslavljeni odbojkaš Igor Vušurović, atletičarka i olimpijka Marija Vuković, nekadašnji vicešampion svijeta u džudou Srđan Mrvaljević, zlatne lavice Milena Raičević i Nina Bulatović kroz moćne i inspirativne poruke ohrabruju mlade da se bore protiv nasilja, pružajući im nadu da u toj borbi nisu sami.

“Pozivamo sve - učenike, roditelje, nastavnike, zajednicu i medije - da podrže našu borbu protiv vršnjačkog nasilja. Svi zajedno možemo stvoriti okruženje u kojem se svako dijete osjeća sigurno, poštovano i podržano,” poručuje džudista Srđan Mrvaljević.

“Sport nam je dao mnogo u životu, prvenstveno priliku da živimo olimpijske vrijednosti. U toj riznici veliki dio su spoznaje o tome šta su ferplej i zajedništvo,” kazala je rukometašica Milena Raičević

“Naša obaveza je da te vrijednosti podijelimo sa našom djecom i tako doprinesemo udruženoj borbi protiv vršnjačkog nasilja, koja je danas nažalost imperativ”, kazala je naša atletičarka Marija Vuković.

U toj borbi svi imamo svoju ulogu. Kompanija One je svoju prepoznala u pokretanju hrabrih inicijativa koje društvu mogu da donesu konkretne benefite.

“Nažalost, već odavno svjedočimo da bolna tema vršnjačkog nasilja postaje sve ozbiljnija i složenija. O tom problemu danas mislimo svi - i naša djeca, i mi kao roditelji, i cjelokupan sistem. Ovo pitanje je hitno, ovo pitanje je alarm i zahtijeva da se zajedno borimo za promjene i pružamo podršku onima koji trpe. Ono je razlog zbog koga naša kompanija želi da da doprinos. Prva video poruka iz serijala, u kojoj naši hrabri Olimpijci direktno govore učenicima srednjih i osnovnih škola, ima za cilj da probudi svijest o ovom surovom problemu,” kazao je izvršni direktor kompanije One Branko Mitrović.

Simonović i Mitrović
Simonović i Mitrovićfoto: One

Crnogorski Olimpijci sa svim svojim dobijenim utakmicama i pobjedama na sportskim terenima i u životu, jesu oni koji bi trebalo da budu uzor mladima. Oni su poziv da budu učitelji kroz serijal video časova prihvatili srčano i bez zadrške, baš kao što su to činili i čine u svojim sportskim karijerama. Tako će kroz deseteminutni video na pet važnih tema, među kojima je vršnjačko nasilje prva, Nina, Milena, Srđan i Igor otvoreno dijeliti svoje priče o suočavanju s vršnjačkim nasiljem.

“Mi, kao Crnogorski olimpijski komitet i kompanija One, posvećeni smo izgradnji sigurnog i podržavajućeg okruženja za djecu i mlade. Ova inicijativa je samo prvi korak u našem zajedničkom naporu da zaustavimo vršnjačko nasilje i podignemo svijest o njegovim posljedicama. U narednim video porukama, naši Olimpijci će govoriti i o drugim važnim temama koje utiču na odrastanje djece i mladih,” kazao je generalni sekretar COK-a Igor Vušurović.

Igor Vušurović
Igor Vušurovićfoto: One

Ovaj važan društveno odgovorni projekat kompanije One i COK-a, podržali su Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo sporta I mladih Crne Gore, uz poruku da samo zajedno udruženim snagama možemo graditi tolerantno i društvo bez nasilja.

“Recimo ne vršnjačkom nasilju. Zapitajte se kako biste se vi osjećali da ste na njihovom mjestu, da vas neko maltretira. Budimo fer,” poruka je rukometašice Nine Bulatović našim školarcima.