Nikšić: Biblioteka "Dr Đuza Bulatović" bogatija za 600 knjiga

Direktorica škole Vesna Mijušković zahvalila se donatorima i poručila da se nada da će učenici na najbolji način, uspjesima u školi i na takmičenjima, opravdati značaj donacije
239 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2017. 13:39h

Biblioteka „Dr Đuza Bulatović“, koja se nalazi u Osnovnoj školi „Dušan Bojović“ u Župi nikšićkoj, bogatija je za oko 600 knjiga zahvaljujući NVO „Župa u srcu“ i akciji „Svi po knjigu za našu biblioteku“. Akcija je trajala dva mjeseca i 130 knjiga je kupila pomenuta NVO, dok su ostale donirali štamparija „Obodsko slovo“ i oko 40 građana. Akcija „Svi po knjigu za našu biblioteku“ dio je projekta „Zajedno za budućnost Župe“.

''Rezultati ovog projekta su već vidljivi, a biće još veći nadamo se u budućnosti. Nadam se da će župski đaci promovisati zajedništvo i da će uživati čitajući ove knjige”, kazao je Jovo Radulović, predsjednik NVO “Župa u srcu” uručujući knjige.

Direktorica škole Vesna Mijušković zahvalila se donatorima i poručila da se nada da će učenici na najbolji način, uspjesima u školi i na takmičenjima, opravdati značaj donacije.

“Zaista nas je na početku školske godine obradovala ova donacija”, kazala je Mijušković.

Projekta ''Zajedno za budućnost Župe'' realizuje se uz finansijsku pomoć Evropske unije kroz projekat Fors Montenegra “Let's Grow Together with IPA 2”.

'”Nadamo se da će ovih akcija biti još kako bi se mladi ljudi podstakli da čitaju i odvoje od modernih tehnologija. Nama je drago da se kroz ovaj projekat ealizuju plemenite akcije”, kazala je Marija Đikanović, ispred Fors Montenegra.

Pored knjiga školi je donirano i devet fudbalskih lopti koje je poklonio Obrad Đoković, a jedna lopta je namijenjena i fudbalskom klubu “Župa”.

Galerija

Bonus video: