Građanska alijansa: Formiranje Ženskog odborničkog kluba u Bijelom Polju od značaja za položaj žena u društvu

Predviđeno je formiranje ovakvih klubova i u opštinama Tuzi i Ulcinj, rečeno je iz Građanske alijanse

2892 pregleda 0 komentar(a)
Potpisivanje Sporazuma o osnivanju Ženskog odborničkog kluba Skupštine opštine Bijelo Polje, Foto: Građanska alijansa
Potpisivanje Sporazuma o osnivanju Ženskog odborničkog kluba Skupštine opštine Bijelo Polje, Foto: Građanska alijansa

Predstavnici Građanske alijanse (GA) prisustvovali su sastanku koji je organizovan povodom potpisivanja Sporazuma o osnivanju Ženskog odborničkog kluba Skupštine opštine Bijelo Polje, saopšteno je iz te nevladine organizacije.

Potpisivanju su ispred GA, kako se navodi, prisustvovali Milan Radović i Pavle Ćupić.

Kako su kazali, potpisivanje sporazuma se odnosi na saradnju GA sa odbornicama iz Skupštine opštine Bijelo Polje, odnosno, realizaciju projekta “Platforma za ostvarivanje rodne ravnopravnosti” uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

"Pored predstavnika GA, sastanku su prisustvovali predsjednica i članovi Savjeta za rodnu ravnopravnost Skupštine opštine Bijelo Polje, predsjednice foruma, odnosno ženske alijanse partija koje participiraju u Skupštini opštine, predstavnici nevladinih organizacija koje se bave ženskim pravima u Opštini Bijelo Polje, rukovodioci organa lokalne uprave i predstavnici Kancelarie za rodnu ravnopravnost Opštine Bijelo Polje", rečeno je iz Građanske alijanse.

Programski direktor GA Milan Radović pohvalio je saradnju sa Opštinom Bijelo Polje i istakao značaj formiranja neformalnog kluba u Skupštini opštine Bijelo Polje.

"Prisutnima su se obratili predsjednik Skupštine opštine Ernad Suljević, predsjednik Opštine Petar Smolović, kopredsjednica Ženskog kluba Skupštine Crne Gore i predsjednica kluba odbornika u Skupštini opštine Bijelo Polje Vesna Pavićević, Članica Ženskog kluba poslanica Crne Gore i odbornica Suada Zoronjić i predsjednica Savjeta za rodnu ravnopravnost opštine Bijelo Polje Almasa Rizvanović", navode iz GA.

Dodaju da je formiranje ovog tijela značajno jer će raditi i na afirmaciji rodne ravnopravnosti i boljeg položaja žena u društvu.

"Predviđeno je formiranje ovakvih klubova i u opštinama Tuzi i Ulcinj. Odbornice iz Ulcinja su iskazale želju da djeluju u ovom pravcu, te se uskoro očekuje formiranje jednog ovakvog kluba u Skupštini Opštine Ulcinj", zaključili su iz GA.

Bonus video: