KCCG: Napad na doktora Peruničića svjedoči o odnosu građana prema medicinskim radnicima

"Pitamo se kavu poruku ovakvi primjeri šalju mladim naraštajima koji žele da se bave ovim uzvišenim pozivom", navodi se u saopštenju KCCG
93 pregleda 11 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.09.2017. 11:38h

Klinički centar Crne Gore osudio je jučerašnji napada na doktora Vladimira Peruničića.

U saopštenju se navodi da je osobolje ove ustanove svakodnevno izloženo raznim pritiscima.

"Klinički centar Crne Gore najoštije osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja. Svjedoci smo da je nasilje postalo model ponašanje u našem društvu. Osoblje naše ustanove, počev od radnika Službe obezbjeđenja, medicinskih sestara i konačno ljekara, svakodnevno je izloženo raznim vidovima pritisaka, verbalnih sukoba a nerijetko i fizičkih napada", navodi se u aopštenju KCCG.

U saopštenu se dodaje da jučerašnji napad na dr Vladimira Peruničića najbolje svjedoči o odnosu građana prema ljekarima i medicinskim radnicima uopšte.

"Pitamo se kavu poruku ovakvi primjeri šalju mladim naraštajima koji žele da se bave ovim uzvišenim pozivom. Klnički centar Crne Gore pridružuje se apelima ljekara da se zdravstvenim radnicima dodijeli status službenog lica. Poštovani građani, zaposleni Kliničkog centra Crne Gore 24 sata, 365 dana u godni, brinu o vašem zdravlju, a ovakvi vandalski postupci ugrožavaju ne samo njih, već i vas. Apelujemo na građane da koriste institucije sistema u slučaju da imaju bilo kakav prigovor na rad zdravstvenih naše ustanove. To je jedini i pravi način da naše društvo funkcioniše na dobrobit svih. Naglašavamo da će menadžment Klničkog centra Crne Gore preduzeti sve neophodne aktivnsoti iz svoje nadležnosti da zaštiti zaposlene i vrati ugled "bijelim mantilima" kakav i zaslužuju.

Klinika za bolesti srca: Ovakvi postupci nam otežavaju i onako stresan i veoma težak poziv

Kolektiv Klinike za bolesti srca osudio je napad na doktora Vladimira Peruničića.

Oni pozivaju sve nadležne institucije da najoštrije sankcionišu ovakvo ponašanje.

"Kolektiv Klinike za bolesti srca najoštrije osuđuje jučerašnji napad na dr Vladimira Peruničića od strane porodice pacijentkinje koja se liječi u Koronarnoj jedinici. Pozivamo sve nadležne institucije da najoštrije sankcionišu ovakvo ponašanje kao i da preduzmu sve neophodne aktivnosti da se ubuduće spriječi svaki vid neprimjerenog i nasilničkog ponašanja nad medicinskim osobljem. Apelujemo na nadležne državne organe da se pod hitno medicinskom osoblju dodijeli status službenog lica. Svaki član našeg kolektiva usmjeren je na kvalitetno zbrinjavanje i spašavanje života naših pacijenata. Ovakvi postupci nam otežavaju i onako stresan i veoma težak poziv. Dr Peruničić je pokazao maksimalnu profesionalnost i angažovanost u spašavanju života pacijentkinje", navodi se u saopštenju.

Bonus video: