U Pljevljima podijelili mjesta u odborima direktora i savjetima javnih ustanova

O novim članovima Odbora direktora i Savjeta ustanova izjasniće se odbornici lokalnog parlamenta na sjednici zakazanoj za 29. maj

5643 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Zgrada Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Odbor za izbor i imenovanje Skupštine opštine Pljevlja usvojio je danas predlog rješenja o imenovanju predstavnika osnivača u Odbore direktora lokalnih preduzeća i savjeta lokalnih ustanova.

Prethodno su dosadašnji članovi odbora podnijeli ostavke.

Za članove Odbora direktora Vodovoda predloženi su su Miroslav Anđelić, Ana Popadić i Miroslav Drobnjak. U Odbor Direktora Čistoće predloženi su Vladeta Kankaraš, Srđan Pivljanin i Milovan Gogić.

Novi članovi Odbora direktora Grijanja su Predrag Cvijović, Vojislav Zindović i Radmila Rovčanin. Za članove Odbora direktora Komunalnih usluga predloženi su Dušan Jović, Dragana Čolović, Andrija Stanić.

Vera Radovanović, Aleksandra Karović i Marko Terzić predloženi su za članove Odbora direktora Lokalnih puteva ispred osnivača Oštine Pljevlja.

Za članove Odbora direktora Centra za sport i rekreaciju predloženi su Dražen Petrić, Vladan Vučetić, Petar Brašanac i Darko Palibrk.

Za članove Savjeta Zavičajnog muzeja predloženi su:Luka Cvijetić, Miloš Vraneš, Ana Dromljak i Bojana Šljivančanin.

Za članove Savjeta Narodne bibvlioteke Stevan Samardžić predloženi su Milena Palović, Jelena Drobnjak, Jelena Tomčić i Milutin Petrović. A u Umjetničkoj galeriji Vitomir Srbljanović Milanka Jović, Radoje Rondović, Miljana Tešović i Tamara Janjić.

Ispred osnivača u Savjet Centra za kulturu predloženi su Velibor Pupović, Tijana Laković, Mira Pejatović i Luka Kovačević.

Predlog za razrješenje članova Upravnog odbora Dnevnog centra za osobe sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom nije imao većinu u Odboru za izbor i imenovanje.

O novim članovima Odbora direktora i Savjeta ustanova izjasniće se odbornici lokalnog parlamenta na sjednici zakazanoj za 29. maj.

Odbor za izbor i imenovanje danas nije prihvatio zahtjev bivšeg predsjednika Opštine da mu se isplati šteta zbog neiskorišćenog godišnjeg odbora.

U odboru su smatraju da je neetično da čovjek koji je bio u prilici da o tome odlučuje sam sebe uskrati za to pravo.

Odbor je informisan da je Kovačević ponovo zasnovao radni odnos u preduzeću gdje je radio prije stupanja na funkciju.

Kovačević pravo na odmor po zakonu može ostvariti kod novog poslodavca uz potvrdu da u Opštini Pljevlja nije iskoristio to pravo.

Odbor za izbor i imenovanje podržao je predlog da se za potpredsjednika opštine izabere Darko Gazdić. Ova funkcija po koalicionom sporazumu propala je Pokretu Evropa sad.

Prema Koalicionom sporazumu Mjesto predsjednika Opštine pripalo je Demokratskom frontu a Skupštine opštine Demokratama.

Kolaiciji oko DFa osim mjesta predsjednika opštine pripalo je i mjesto potpredsjednika opštine, Sekretarijati za stambeno komunalne poslove, privredu, inspekcijske poslove i opštu upravu, preduzeća Čistoća, Grijanje i Lokalni putevi, Centar za kulturu, Galerija, Biblioteka, Komunalna policija i mjesto glavnog administratora.

Kolaiciji oko Demokrata pripalo je mjesto predsjednika Skupštine, sekretara Skupstine, Sekretarijat za urbanizam, Sekretarijat za društvene djelatnosti, novopredviđeni sekretarijat za mlade i sport, Služba za poljoprivredu, DOO Vodovod Pljevlja, Centar za sport i rekreaciju, RTV Pljevlja, JU Muzej, Direkcija za imovinu, IT sektor opštine, Služba unutrasnje revizije i mjesto potpredsjednika Skupštine.

Pokretu Evropa sad pripašće mjesto potpredsjednika opštine i menadžera , Sekretarijat za finansije, glavni gradski arhitekta, Direkcija za izgradnju i Služba zaštite.

Bonus video: