Najbolji gimnazijalci slavili sa svojim profesorima

U Gimnaziji „Miloje Dobrašinović“ u Bijelom Polju upriličen prijem najboljih učenika

1636 pregleda 0 komentar(a)
Sa prijema za najbolje, Foto: Gimnazija Bijelo Polje
Sa prijema za najbolje, Foto: Gimnazija Bijelo Polje

U Gimnaziji „Miloje Dobrašinović“ u Bijelom Polju upriličen je prijem za najbolje učenike, dobitnike svih nagrada u ovoj godini.

Prijem je priredila direktorka Jasminka Međedović, koja im je poželjela lični i profesionalni uspjeh, da budu dobra djeca roditelja, moralni, časni i plemeniti ljudi.

"Nadam se i vjerujem da vaše i nove generacije mogu više i bolje. Očekujem da će ove generacije učenika okićene brojnim osvojenim nagradama na raznim takmičenjima krenuti utabanim stazama uspjeha učenika naše škole“, kazala je direktorica.

Uspjeh na takmičenjima, kako je istakla, ne bi bio moguć bez pomoći svojih nastavnika koji odgovoran i zahtjevan posao prosvetnog radnika obavljaju časno, stručno i posvećeno.

„Imajte u vidu da ste u školi naučili mnogo i da ćete sa stečenim znanjem dalje krčiti životne puteve, graditi bolju i ljepšu budućnost, svoju, kao i budućnost svoje zemlje. Želimo da vam se sve realne želje i ostvare“, kazao je mentor Ranko Knežević.

Mentor Tomislav Tomović je kazao da da su učenici i profesori svjedoci stvaranja nove i moderne škole kojom ćemo se svi ponositi.

"Vi imate snage, volje i energije da dođete do zacrtanog cilja“; kazao je Tomović.

Sandra Simonović je istakla da je lijjepo vidjeti da djecu privlače i ostali oblici komunikacije, da su sposobni da uoče ljepotu i daju svoj doprinos razvijanju i čuvanju zajedništva i solidarnosti, dok je Rajka Minić učenicima kazala da je najbolji način da se nešto započne, da prestanu da pričaju o tome i da krenu u akciju.

„Nađite zadovoljstvo u svakom koraku koji napravite. Ne slušajte druge. Samo zamislite svoj cilj i tamo gde želite da idete. Verujte sebi. Krenite ka svom cilju i dajte sve od sebe“; kazala je Minić.

Pedagoškinja Ajsela Madžgalj je podsjetila da je škola mjesto gdje učenici stiču prva saznanja.

"Gdje znanja nadograđujete, brusite, izgrađujete sopstveni stil i bogatite svoju estetsku, vizuelnu i svaku drugu kulturu, a vaši nastavnici svojim umijećem u tome vam daju nesebičnu podršku, podstičući vas da sve to bude trajni dio vaše ličnosti“; kazala je ona, dodajući da vjeruje da su sposobni za velike stvari, a da je škola tu da pomogne.

Na državnom takmičenju u ovoj godini najbolji su bili Jovana Bugarin II razred, 2. mjesto, ruski jezik (mentor Nataša Aničić), Jovana Knežević I razred - 3. mjesto, ruski jezik, mentor Bojana Bošković i Petar Đaković III razred 3. mjesto, hemija, mentor Šefćet Dizdarević.

Na Olimpijadi znanja najbolji gimnazijalci su Haris Ćeranić I razred, prvo mjesto iz hemije, mentor Ranko Knežević, Petar Đaković III razred 2. mjesto. hemija. mentor Šefćet Dizdarević, Jana Mrdak III razred 2. mjesto, biologija, mentor Tomislav Tomović, Laura Miladinović III razred 3. mjesto, biologija, mentor Tomislav Tomović, Anđela Grujić I razred 2. mjesto u kategoriji srednjih škola na Regionalnom festivalu fantastične književnosti REFESTICON - Srebrno zmajevo jaje.

Grujić je osvojila i prvo mjesto u kategoriji srednjih škola na 25. Smotri besjedništva u Bijelom Polju (mentor Rajka Minić), kao i drugo mjesto u prvom krugu na Međunaradnom Willkommen takmičenju iz engleskog jezika na nivou Crne Gore, dok je u drugom krugu zauzela 9. mjesto među 10 zemalja učesnika.

Među nagrađenim su i Vojin Nedović III razred- 2. mjesto u Beogradu na konkursu XIV Beogradske gimnazije, 3. ekipno mjesto u Banjoj Luci na međunarodnom debatnom turniru, 2. mjesto ekipno na debatnom takmičenju Mislionice koja se emituje na RTCG-u i 1. mjesto kao najbolji govornik serijala (mentor Sandra Simonović ), te 3. mjesto u kategoriji srednjih škola na 25. Smotri besjedništva u Bijelom Polju (mentor Milka Španjević).

Petar Simonović, treći razred, osvojio je prvo mjesto na takmičenju Cortex Akademije kao lider tima InTheLoop, kao i 3. mjesto na Prvom crnogorskom hakatonu za srednjoškolce sa timom betterEdu, Iman Dizdarević, III razred, osvojio je prvo jesto na konkursu "Kina u mojim očima”, a Marija Korać, treći razred, 2. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji na medjunarodnom takmičenju debate (mentor Sandra Simonović), kao i 3. ekipno mjesto u Banjoj Luci na međunarodnom debatnom turniru, mentor Sandra Simonović, kao i 2. mjesto ekipno u emisiji Mislionica.

Među nagrađivanim učenicima su i Mia Raičević II razred- 3. mjesto ekipno u emisiji Mislionica, mentor Sandra Simonović, Nataša Karišik III razred -1. mjesto na smotri recitatora, mentor Milka Španjević, Sara Kurgaš - 2. mjesto na smotri recitatora, mentor Marijana Lalević, Tarik Idrizović, drugi razred, 2. mjesto na smotri besjedništva, mentor Olivera Janketić Šćekić, kao i Lana Španjević, drugi razred - 2. mjesto na likovnom konkursu mentor Mehmed Suljević.

Bonus video: