Tivat: Eliminišu "lijeva skretanja”

Tivćani pokušavaju da hitnim mjerama donekle ublaže problem saobraćajnih gužvi i zakrčenja na magistrali

10786 pregleda 8 komentar(a)
Kružni tok kod stare zgrade Opštine, Foto: Siniša Luković
Kružni tok kod stare zgrade Opštine, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat raspisala je tender za izbor izvođača radova koji će rekonstruisati postojeću raskrnicu Ulice 21. novembra i Jadranske magistrale kod diskonta “Helada” u Kalimanju u kružni tok.

Direkcija za investicije procijenila je ovaj posao na 48.000 eura sa PDV-om. Ukupna površina novog kružnog toka je nešto preko 1.000 kvadretnih metara, a ponude na tender za izbor izvođača radova podnose se do 25. maja.

Rekonstrukcija raskrnice u kružni tok jedan je u nizu poteza koje gradska uprava sprovodi radi ubrzanja odvijanja saobraćaja na Jadranskoj magistrali kroz grad, a koja je jedna od najzakrčenijih i najopterećenijih saobraćajnica u državi.

Od prije nekoliko dana je postavljena i nova saobraćajna signalizacija na raskrsnici Jadranke magistrale sa Ulicom Palih boraca a gdje je uvedna zabrana skretanja lijevo sa magistrale iz pravca Budve u tu ulicu koja vodi u centar grada, svakodnevno u periodu od 9 do 21 časova. Na taj način nastoji se ubrzati protok vozila na magistrali koji je u ovom dijelu Tivta veoma usporen zbog velikog broja postojećih tzv. “lijevih skretanja”.

Na sličan način postavljenjem nove signalizaije, odnedavno je elimisano i “lijevo skretanje” sa Jadranske magistrale iz pravca Budve na prilazni put Aerodromu.

Saobraćajnim znakom je zabranjeno i “lijevo skretanje” sa magistrale u Istarsku ulicu pored Doma zdravlja, ali to, kao i novi režim saobraćaja kod aerodroma i na ulasku u Ulicu Palih boraca, za sada malo ko od vozača poštuje.

Radi smanjenja saobraćajnih problema i gužvi, posebno tokom ljeta, u toku je izrada posebne Studije vođenja saobraćajnih tokova koju za potrebe Opštine radi Saobraćajni fakultet iz Beograda.

Bonus video: