Održana treća "Istrči i pokreni se" ulična trka u Bijelom Polju

"Posebno zanimljiva je bila puzijada, na kojoj je titulu "Super beba" dobio Jakov Janković dok su drugo i treće mjesto osvojile Iskra Maslovarić i Višnja Vojinović", navodi se na sajtu Opštine Bijelo Polje

2096 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Opština Bijelo Polje
Ilustracija, Foto: Opština Bijelo Polje

Sportska manifestacija "Istrči i pokreni se", koju po treći put organizuje Opština Bijelo Polje preko Centra za sport i rekreaciju, održana je danas u tom gradu.

"Učestvovalo je preko 240 takmičara iz 7 država svijeta, što je značajno više nego na prethodnim izdanjima", objavljeno je na sajtu Opštine.

Direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić je, kako se navodi, kazao da ulična atletska trka 3 godine pokazuje da Bijelo Polje ima potencijal za organizaciju ovakvih manifestacija.

"Ono što me je posebno obradovalo je da se ove godine prijavio veliki broj naših sugrađana, posebno onih najmlađih koji su se takmičili u više kategorija, a imali smo po prvi put i puzijadu takmičenje za bebe" - kazao je Maslovarić.

Puzijada u Bijelom Polju
Puzijada u Bijelom Poljufoto: Opština Bijelo Polje

Učesnici su se takmičili i u trci na 400 i 600 m za cicibanke i đake, 1.5 i 2 km kod rekreativaca i juniora kroz trku "Ljubiša Božović" , kao i trkama na 4 i 5km za seniore.

"Posebno zanimljiva je bila puzijada, na kojoj je titulu "Super beba" dobio Jakov Janković dok su drugo i treće mjesto osvojile Iskra Maslovarić i Višnja Vojinović", navodi se na sajtu Opštine Bijelo Polje.

Najbolji rezultat na trci zadovoljstva je ostvario Miloš Veličković, Bijelo Polje sa vremenom 5:02, drugi je bio Alen Ćatović, Bijelo Polje 5:20, a treći Matija Marstjepović, Crna Gora 5:24.

Kod juniorki najbolja je bila Jelena Miladinović, Podgorica 06:00, druga Teodora Rakonjac, Bijelo Polje 06:57, a treća Hanna Rozhko, Ukrajina 07:01.

U juniorskoj trci najbrži je bio Nemanja Đurišić Berane 05:42, drugo najbrže vrijeme je ostvario Ivan Popović, Crna Gora 05:51, a treći je bio Daniil Zverev, Rusija 05:59.

U trci seniorki na 4km, najbrže su bile takmičarke Novog Pazara. Prva na cilj je stigla Saima Murić, Novi Pazar 13,20, drugo mjesto je osvojila Mejra Mehmedović, Novi Pazar, 13,37 i treće Lenka Nikolić, Novi Pazar, 14,29.

Kod seniora najbolji takmičar Elzan Bibić, Novi Pazar 14,08, drugo mjesto je osvojio Rinas Akhmedeev, Rusija 14,31, a treći Uroš Gutić, Banja Luka BiH 14,53.

Elzan Bibić
Elzan Bibićfoto: Opština Bijelo Polje

"Organizatori ulične atletske trke "Istrči i pokreni se" naveli su da su pored prepoznavanja značaja trčanja sporta i rekreacije uopšte, vjeruju da je postignut cilj promocije zdravih stilova života i postavili Bijelo Polje na evropskoj mapi sportskih događaja", dodaje se na opšinskom sajtu.

Bonus video: