"Karavan zdravlja i vakcinacije" u četvrtak u Beranama

"To će biti prilika da građani porazgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije (protiv COVID-19, MMR i HPV vakcinama)", kazali su iz IJZ

4926 pregleda 0 komentar(a)
Institut za javno zdravlje Crne Gore (Ilustracija), Foto: Luka Zeković
Institut za javno zdravlje Crne Gore (Ilustracija), Foto: Luka Zeković

Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, realizuje „Karavan zdravlja i vakcinacije“ u Beranama u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Institutom za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) i domovima zdravlja, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Iz IJZCG su podsjetili da će šesti „Karavan zdravlja i vakcinacije“, biti održan u četvrtak na glavnoj gradskoj ulici u Beranama, u periodu od 11:30 do 14:30 časova.

"To će biti prilika da građani porazgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije (protiv COVID-19, MMR i HPV vakcinama)", kazali su iz IJZCG.

Oni su naglasili da je važno što će za sve građane koji budu izrazili želju biti omogućena vakcinacija na licu mjesta, u autobusu koji će kako kažu, biti prilagođen za bezbjedno administriranje vakcina.

"Biće omogućeno da zainteresovani građani provjere i vrijednost krvnog pritiska, nivo šećera u krvi i sl. U okviru „Karavana zdravlja i vakcinacije“ planirano je sprovođenje niza informativno-edukativnih aktivnosti, takođe planiran je i prikladan umjetnički program", kazali su iz IJZCG.

karavan
foto: IJZCG

Bonus video: